Små hender – store kunstverk

Små hender - store kunstverk
Sarah og Helle i dyp konsentrasjon
Sarah og Helle i dyp konsentrasjon

Tekst og foto Jan Arne Dammen
Kunstmaler Helle Wårås inspirerte mange da hun under årets Ridderdager på Storedal holdt malerkurs for barn. Ridderdagene som er en aktivitetshelg for barn, unge og familier, er en videreføring av Erling Stordahls filosofi om økt livskvalitet gjennom friluftsliv, kultur og natur. Hele arrangementet er tuftet på frivillighet.

På kurset fikk barna hente fram sine kreative sider med svamp og farger på lerretet. Smilene ble bredere og bredere på de små kunstmalerne, og stolte var de når de var ferdige. Dette var første gang det ble holdt malerkurs på Ridderdagene, tilbudet var veldig populært så dette kommer nok igjen.

Førstereis på Ridderdagene var 10 år gamle Sarah Tegler fra Drammen. Hun likte spesielt godt malerkurset til kunstmaler Helle Wårås. Sarah var som alle de andre stolte da de kunne vise fram kunstverkene sin nede på Vispen Sjøsenter dagen etter.

Ridderdagene på Vispen Foto Jan Arne Dammen (49)
Kunstverkene ble utstilt på klubbhuset til Skjærviken Lokallagsutvalg på Vispen Sjøsenter

Helle var ikke sen om å svare ja, da hun fikk forespørselen om hun kunne komme og holde kurs. Sammen med flere andre kunstnere har Helle Wårås sitt atelier ute på Gamle Fornebu Kunstsenter.
– Det var ikke vanskelig å si ja til prosjektleder Diane S. Hanisch, da forespørselen kom. Det har vært en ren fornøyelse og jeg har fått mange gode minner som jeg tar med meg videre. Jeg har storkosa meg med disse kreative og glade barna, sier Helle Wårås.

Sammen med sin mann Jørn Ellingsen driver de Galleri Beito, der hun har faste kurs under høst/vinterutstillingen. Også det frivillig. På Høstutstillingen på Beitostølen i oktober kan Galleri Beito feire 10 års-jubileum.
Helle ønsker alle velkommen til vernissage på Høstutstillingen 1. oktober kl. 17.00 på Beitostølen

Besøk Helle  Wårås Art på FB:

Ridderdagene på FB:

Nettsiden til www.ridderdagene.no


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

eight − two =