Ole Einar hedret

Ole Einar hedret

 

Av Jan Arne Dammen, Foto Janne C Hafskjold

Skiskytteren Ole Einar Bjørndalen ble hedret med Hans Bergs Bragdpris under skoleløpet og Idrettsmessen på Marienlyst Stadion i Drammen fredag 26. august. Prisen ble delt ut av lederen i Buskerud Idrettskrets Jorunn Horgen.

Ole Einar Bjørndalen er født 27. januar 1974 i Drammen og er tidenes mestvinnende skisportsutøver og representerer Simostranda. I år ble prisen delt ut for første gang og hva var mer naturlig enn at Ole Einar ble den første som mottok prisen, som besto av en medalje i 900 karat gull. Ole Einar var overrasket og glad for prisen som han skulle legge rett i safen.
– Kjempeflott. Hyggelig at noen setter pris på bønder fra bygda. Dette var veldig overraskende, sa Ole Einar Bjørndalen.

Avdøde Hans Berg var opprinnelig en sjømann fra Drammen. Da Berg mønstret av, startet han kolonialforretning i Drammen. Han var ugift og ønsket i sitt testamente å opprette en stiftelse.
I statuttene la Berg til grunn at når avkastningen var kommet opp i 100.000 norske kroner, skulle en høyt hengende og spesielt utformet bragdpris tildeles en norsk idrettsutøver som har tatt gull i Ol, VM, eller EM.

OLe Einar Bjørndalen Jorunn Horgen Foto Janne C Hafskjold  – Kopi


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

eleven + nineteen =