Kurv og “høyde-gris” fra Valdres på Dyrsku’n i Telemark

Morten Lindberg med "Eine" merket kurv fra Bagn Pølsemakeri

Dyrsku’n 2016 er vel overstått og både kremmere og publikum er vel stort sett fornøyde. For 150. gang blei Dyrsku’n med markedet og utstillingen arrangert. Det hele startet med telemarkskua og interessen rundt den. “Markedet” med kramkarer, som handlet og byttet bla. klokker og kniver fulgte med fe-driftene fra Vest-Telemark i tidligere tider. Siden har det bare vokst og tiden med “dyrsku-bein” i utløer og høylaer er forbi. Nå er det bobilene som huser mesteparten av de som kommer til Seljord og er der i “tri heile dagar til ende”. Godt over 92000 publikummere inkludert kronprins og kronprinsesse var innom på det enorme utstillingsområdet. Fra Valdres var flere representanter til stede og tilbød sine varer basert på lokale råvarer. Se og hør mer om de og varene i videoen under.

Videoinnslaget  er produsert av Roy Myrland med støtte fra annonsører (se slutten av videoen) er med: Trond Wahlstrøm fra Beito ysteri. Morten Lindberg fra Bagn pølsemakeri. Knut Ødegård og Ragnhild Mobæk fra STØLS vidda. Linda Eskerud og Ivar Haraldsen fra Fagernes kjøtt.

Dyrsku Dyrsku'n telemark seljord foto roy myrland

Telemarkskua er sjølve symbolet på Dyrsku’n.

Kl. 08.00 åpnet fredag åpnet portene til Dyrsku'n og køen varte lenge.
Kl. 08.00 åpnet fredag åpnet portene til Dyrsku’n og køen varte lenge.
Ragnhild Mobæk og Knut Ødegård var på plass med "Høyde-gris" fra Støsvidda. Fjellgris fra Valdres er populær vare langt utenfor "dalenes dal".
Ragnhild Mobæk og Knut Ødegård var på plass med “Høyde-gris” fra Støsvidda. Fjellgris fra Valdres er populær vare langt utenfor “dalenes dal”.
Morten Lindberg med "Eine" merket kurv fra Bagn Pølsemakeri
Morten Lindberg med “Eine” merket kurv fra Bagn Pølsemakeri
Sissel Rogne og Trond Wahlstrøm fra Beito Ysteri har sitt største ostemarked utenfor Valdres.
Sissel Rogne og Trond Wahlstrøm fra Beito Ysteri har sitt største ostemarked utenfor Valdres.
Linda Eskerud og Ivar Haraldsen fra Fagernes Kjøtt hadde stand ute på Dyrsku'n. Se og hør mer til de og de andre kurv-selgerne i videoen her
Linda Eskerud og Ivar Haraldsen fra Fagernes Kjøtt hadde stand ute på Dyrsku’n. Se og hør mer til de og de andre kurv-selgerne i videoen her

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

one × four =