Viktig og minnerik stund for små og store under Høsttakkefesten i Skrautvål kyrkje

60. årskonfimantene var med på Høsttakkefesten i Skrautvål kyrkje. Etter gudstjeneste blei det prat og hygge for alle Foran fra venstre: Ingebjørg (Bondlid) Gigstad, Agnes (Strand) Klevebråten, Solveig Thon, Gunnhild (Bondlid) Gunnestad, Ingebjørg (Bondlid) Madsen, Kirsten (Berger) Kvam, Olaug (Øyen) Trondsplass. Bak fra venstre. Gerd (Sebuødegården) Sørensen, Einar Hauglid, Odd Låksrud og Konrad Bratvold. Foto: Roy Myrland/www.langsveien.no

I Skrautvål kyrkje i Nord Aurdal var det Høsttakkefest for bokstavelig talt både de helt unge og de godt voksne søndag 16. oktober. I den trivelige og lune kirka fra 1785 var det 2 barnedåper, 60 årskonfirmanter og utdeling av 2, 4 og 6-årsbøker.

Sogneprest Kristine Inderhaug Fossheim, hadde lydhøre unger med seg når lysene blei tennt under utedling av årsbøker og tenning av lys i Skrautvål Kyrkje. Foto Roy Myrland/www.langsveien.no

Sogneprest Kristine Inderhaug Fossheim, hadde lydhøre unger med seg når lysene blei tent under høsttakkefesten. Utdeling av 2, 4 og 6-årsbøker skapte god stemning. Tenning av lyse for hver enkelt av ungene blei et godt minne for de forventningsfulle små i Skrautvål kyrkje. Foto Roy Myrland/www.langsveien.no

Dagens to hovedpersoner var dåpsbarna Tora Kandal Ellingster på armen til mamma Janne og Eiril Fuglesteg Bøland på armen til mamma Ingrid. Skrautvål kyrkje dåp 16. oktober foto roy myrland

Dagens to hovedpersoner var dåpsbarna Tora Kandal Ellingseter på armen til mamma Janne og Eiril Fuglesteg Bøland på armen til mamma Ingrid.

For 60. år siden var disse konfirmanter i Skrautvål kyrkje.

60. årskonfimantene var med på Høsttakkefesten i Skrautvål kyrkje. Etter gudstjeneste blei det prat og hygge for alle Foran fra venstre: Ingebjørg (Bondlid) Gigstad, Agnes (Strand) Klevebråten, Solveig Thon, Gunnhild (Bondlid) Gunnestad, Ingebjørg (Bondlid) Madsen, Kirsten (Berger) Kvam, Olaug (Øyen) Trondsplass. Bak fra venstre. Gerd (Sebuødegården) Sørensen, Einar Hauglid, Odd Låksrud og Konrad Bratvold. Foto: Roy Myrland/www.langsveien.no

Foran fra venstre: Ingebjørg (Bondlid) Gigstad, Agnes (Strand) Klevebråten,  Solveig Thon. Gunnhild (Bondlid) Gunnestad, Ingebjørg (Bondlid) Madsen, Kirsten (Berger) Kvam, Olaug (Øyen) Tronsplass.

Bak fra venstre. Gerd (Sebuødegården) Sørensen, Einar Hauglid, Odd Låksrud og Konrad Bratvold. Foto: Roy Myrland/www.langsveien.no

Det var også lys-tenning for de som var gått bort av konfirmantkullet. Navnet blei lest opp og lyset plassert i lys-globen i kirken.

Etter Høsttakkefesten var det samling til gode kaker og varm kaffe i Kyrjkestogo. Praten gikk løst og ledig om gode minner og gode historier der. Flere av 60. årsjubilantene hadde reist langt for å delta og flere sa det var godt “å komme heimat” for en slik anledning.

 

Til info: Tusenvis av unike bilder og videoer, i hundrevis av artikler fra Valdres, som har vært publiserttidligere  på Langsveien.no her

 

 

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

9 − four =