Populær nærbutikk. -Nærbutikk-dagen

Populær nærbutikk. -Nærbutikk-dagen
Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/0/3/langsveien.no/httpd.www/wp-content/plugins/wp-spamshield/wp-spamshield.php on line 1884
  Nærbutikken i Reinli er Matkroken. Nærbutikk-dagen. Foto. Rune LarheimNærbutikken i Reinli er Matkroken. Nærbutikk-dagen. Foto. Rune Larheim

Lørdag 22. oktober var det Nærbutikk-dagen 2016. Vi tok en tur til Matkroken Reinli i Valdres, og snakket med kunder og ansatte.

Foto og tekst av frilansjournalist Rune Larheim

Snart 70 år

Siden 1949 har Reinli i Sør-Aurdal kommune hatt sin egen nærbutikk.Den ble startet av Bjørg og Martin Fremgaard.

Innehaverne Aud Ingebjørg og Erland Fremgaard. Foto Rune Larheim
Innehaverne Aud Ingebjørg og Erland Fremgaard. Foto Rune Larheim

I dag er det sønnen Erland som sammen med sin kone, Aud Ingebjørg (bildet over), driver den populære butikken. Ekteparet overtok driften i 1981.

Butikken har vært gjennom mange omstillinger og vært innom mange konsepter. Nå er de medlem av Coop-kjeden og har navnet Matkroken Reinli. – Det er viktig å følge med og utvikle seg, sier Erland Fremgaard. Han legger til at lokalbefolkningen er grunnsteinen for drift av butikken, samtidig som hytteeierne også er en viktig del av kundegrunnlaget. Reinli og Sør-Aurdal har en meget stor andel hytteinnbyggere. – Vi er veldig sårbare og avhengige at man bruker butikken, avslutter Fremgaard.

Samlingspunkt

IMG_6437 (1)

Inger Marit Fremgaard og Aud Ingebjørg Fremgaard var også på jobb denne dagen. Inger Marit er søster til Erland Fremgaard og jobber i butikken. Begge forteller de hvor viktig det er at Reinli har sin egen nærbutikk, et samlingspunkt, og at butikken er navet i bygda nå som også skolen er borte. Her kan du komme for å ta en prat, bli servert kaffe og du får varene pakket når du handler. I tillegg er Agnieszka Østgård fast ansatt og Aila Veronika Kvaal fast ekstrahjelp i Matkroken Reinli.

Godt likt (også nærbutikk-dagen)

Ole Fjetland har hatt hytte på Søndre Fjellstølen i åtte år. Han er fornøyd med å ha en lokalbutikk slik at han slipper å kjøre lenger enn nødvendig for å få det han trenger. Sølvi Nilsen Skjæret har bodd i Reinli i tre år og setter stor pris på nærbutikken.
I 2015 fikk ekteparet Aud Ingebjørg og Erland Fremgaard positivprisen i Sør-Aurdal kommune, overlevert av ordfører Kåre Helland. Dette er et bevis på hvor velkommen du føler deg når du handler i Matkroken Reinli, og hvor godt likt innehaverne og butikken er.

 I bakgrunnen Sølvi Nilsen Skjæret og sønnen Morten Skjæret Sørensen. Aud Ingebjørg, med ryggen til, sammen med sin eldste datter, Trine, og barnebarnet Sondre.Foto: Rune Larheim -Nærbutikk nærbutikk-dagen
I bakgrunnen Sølvi Nilsen Skjæret og sønnen Morten Skjæret Sørensen. Aud Ingebjørg, med ryggen til, sammen med sin eldste datter, Trine, og barnebarnet Sondre.Foto: Rune Larheim -Nærbutikk nærbutikk-dagen

 

Foto og tekst: Rune Larheim -E-post:    rune@reinli.no

https://www.facebook.com/frilanser.rune.larheim/

http://www.frilanskatalogen.no/frilanser-rune-larheim


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


8 kommentarer


  1. Kjempefin butikk. Ikke ferie uten å ha vært innom . Siden vi har hytte på Nordre Fjellstølen. Kjempe hyggelig betjening ?

   Svar

 1. Ett “must” når vi skal på hytta i Stavadalen, Super service, kjempe hyggelig betjening og god kaffe .
  Barnebarnet må altid innom “Erland-butikken” de har Lego klosser å bygge med 🙂

  Svar

  1. Viktig samlingspunkt som betyr utrolig mye for hele bygda ? Kundene blir tatt veldig godt imot og betjeningen er alltid hyggelig, humoristiske og blide !?

   Svar

 2. En veldig hyggelig butikk med god service.

  Svar

 3. Finns det muligheter for å bestille varene direkte på nett, for så å plukke de opp i butikken på vei opp til hytta. Hadde gjort fredagshandelen mye enklere. Utover det, veldig fornøyd med nærbutikken, den må vi støtte.

  Svar

 4. Veldig hyggelig betjening og kjempegod service ?

  Svar

 5. Butikken har så korte åpningstider…

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

thirteen + 18 =