Håndballsuksess i Danmark.

Larvik turn HU Danmark Håndballsuksess idrett Foto Olav Nordheim

Håndballsuksess i Danmark er skrevet og fotografert av Kjetil Øyen og Olav Nordheim.

Larvik Turn Håndball HU var nylig på treningsleir i Danmark og deltok i miniturneringa Special Olympics i Frederikshavn. Laget består av gutter og jenter i alderen 15 – 52 år. Alle med diagnoser av forskjellig slag. Det er spillere nok til to lag. Ett blått og ett hvitt. Laget har to dyktige trenere, nemlig Inger Bakken Øyen og Staale Broager Grønn. Dan Peter Støtvig Haugstad takker for medalja med å løfte Borgermester Birgit S. Hansen høgt til værs. Til stor fornøyelse for de andre. (NB! Foto: Kjetil Øyen.)

Håndballspillerne og støtteapparatet fra Larvik  var innkvartert og spilte alle sine kamper i Arena Nord. Samme sted som VM i Håndball 2015 for kvinner ble avvikla. HU-laget ble tatt imot som hedersgjester av vertskap i Frederikshavn, som for øvrig er Larviks vennskapsby. I turneringa Special Olympics møtte de blå og hvite fra Larvik lag hjemmehørende i Frederikshavn og Aalborg. Våre spillere viste topp innsats hele vegen. Dette resulterte i flest seiere, men de møtte også sine overmenn. I tillegg til imponerende håndballferdigheter utstråler både det blå og det hvite laget fra Larvik spilleglede og lagfølelse såkalt funksjonsfriske bare kan misunne dem. Alle som får gleden av å være sammen med denne gjengen kan ikke annet enn å bli berørt og tape sitt hjerte.

Alle deltakerne i turneringa fikk Special Olympics medalje utdelt av den alltid hjertelig tilstedeværende Borgermesteren i Frederikshavn, nemlig Birgit S. Hansen. Og etterpå var det bankett!

Larvik Turn Håndball HU har nå et sterkt ønske om å få hjelp til å invitere sine danske venner på gjenvisitt til Peter Wessel-cup i februar 2017.

Bildet til høyre: Dan Peter Støtvig Haugstad takker for medalja med å løfte Borgermester Birgit S. Hansen høgt til værs. Til stor fornøyelse for de andre. Foto: Kjetil Øyen

Fotoserie med tekst:

Handballsuksess danmark Larvik turn HU

 Stor jubel og felles forbrødring under banketten med lag fra Frederikshavn og Larvik.

Håndball håndballsukses danmark Representanter fra Larvik og Frederikshavn, fra venstre Inger Bakken Øyen, Susanne Petersen, Julie Rønneset, Søren Vestergaard Pedersen og Staale Broager Grønn.

 Representanter fra Larvik og Frederikshavn, fra venstre Inger Bakken Øyen, Susanne Petersen, Julie Rønneset, Søren Vestergaard Pedersen og Staale Broager Grønn.

Foto Olav Nordheim Håndballsuksess danmark fredrikshavn

 Stor stas for spillerne fra Larvik å møte Kapteinen og Styrmann på Super Speed 2.

En stolt Sondre Sørensen sammen med Borgermesteren i Frederikshavn.
En stolt Sondre Sørensen sammen med Borgermesteren i Frederikshavn.

Takk for innsatsen, Eivind Sund og Britt Elin Jørgensen Sund.

 Takk for innsatsen, Eivind Sund og Britt Elin Jørgensen Sund.

Catarina Larsen viser fram sin velfortjente medalje.

Catarina Larsen viser fram sin velfortjente medalje.

Larvik turn HU Danmark Håndballsuksess idrett Foto Olav Nordheim

 Spillere, trenere og støtteapparatet klar for Danmarkstur tidlig fredagsmorgen.


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

twelve − 8 =