Sjakkfeberen herjer i Norge

Sjakk med Ole Rolfsrud - Kyrillos og Miss Lova Lova er underholdning. Skjermdump NRK Sjakkfberen

Sjakkfeberen både “smitter” og herjer i Norge. Hundretusener sitter oppe og følger hvert trekk mellom Magnus Carlsen og Sergej Karjakin på NRK og VGTV.

Skjermdump NRK
Skjermdump NRK

Stillingen før siste parti er 5.5 – 5.5 og vi går en spennende mandagskveld og tirsdag natt i møte. Skulle det bli remis nok en gang, blir spillet avgjort i fire partier hurtigsjakk. Er det fortsatt likt skal de spille lynsjakk, to partier av gangen til sammen opptil ti ganger. Skulle det fortsatt være likt avgjøres det med Armageddon, sjakkens svar på straffespark konkurranse i fotball.
Kulthelt
I NRKs TV-studio Marienlyst har programleder Line Andersen som vanlig med seg sjakkekspert Torstein Bae og på sosiale medier sjakkspiller Heidi Røneid. I tillegg er det nye gjester hver kveld, mens vi alle følger den røde pila. Med den muntre reporter Ole Rolfsrud på plass i New York, så er dette en innertier. Noen ganger går det litt i ball som her under intervjuet med fotografen til Karjakin.

SE KLIPPET HER

Sjakkfeberen Sjakk med Ole Rolfsrud - Kyrillos og Miss Lova Lova er underholdning. Skjermdump NRK
Sjakk med Ole Rolfsrud – Kyrillos og Miss Lova Lova er underholdning. Skjermdump NRK

Og Karjakins imøtekommende manager Kyrillos Zangalis er i ferd med å bli en norsk kulthelt.
To organisasjoner
I Norge er det to sjakk organisasjoner, Norges Sjakkforbund (NSF) og Ungdommens Sjakkforbund (USF). Årsaken er at Ungdommens Sjakkforbund får statsstøtte, mens Norges Sjakkforbund får det ikke. Lokallagene til Ungdommens Sjakkforbund retter seg mot barn og unge og Norges Sjakkforbunds klubber er åpne for alle.

Lenker for “smittede” av sjakkfeberen:
Les mer på www.sjakknytt.no
www.sjakk.no

Av Jan Arne Dammen

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

eighteen + thirteen =