Dette var bra! -Julekonserten med Valdres Brass og Gaute Lein Ausrød var unik!

Julekonsert Julekonserten Valdres Brass

Dette var den ultimate julekonserten med vidunderlig sang, helt unik og personlig “julemimimring” og solister på messing “hødn”. De ble støttet av bl.a. buldrende basser og en meget presis og stødig rytmeseksjon, med dombjeller og klokkeklang, i et  vellydende Valdres Brass Band

(Videointervju med solist Gaute Lein Ausrød i STAUT og dirigent John Philip Hannevik i bunn av artikkelen)

Barnekor på scenen under julesangen som var skrevet av Ørnulf Juvkam DyveNår så de skjønne barnestemmene i koret blei med, og sang-solisten av det aller ypperste slaget leverte, blei dette helt unikt bra. Gaute Lein Ausrød  klarte å trollbinde både små og store tilhøre med personlig fortelling og sang. Konserten var skrevet og nydelig arrangert av dirigent John Philip Hannevold. Julesangen barnekoret deltok på var skrevet av penneknekt og “tonekunstner” Ørnulf Juvkam Dyve i STAUT.

Bendik Kvalsvik Stenberg Renate Tuveng, Jostein Hillestad, Kaia Funder Idstad Valdres Brass solister Julekonsert Foto Roy Myrland/www.langsveien.no
Bendik Kvalsvik Stenberg, Renate Tuveng, Kaia Funder Idstad og Jostein Hillestad i Valdres Brass var solister i  Julekonserten Foto Roy Myrland/www.langsveien.no

Julekonserten inneholdt solistprestasjoner på messinginstrumenten av det aller ypperste slaget. Alle de fire på bildet over leverte stor kunst og deres prestasjoner er av nasjonal klasse. Klokkeklare toner med dybde og “malm” fikk gåsehuden til å sprette på flere enn en tilhører i salen.

Jostein Hillestad sin prestasjon på althorn nådde virkelig fram. Den mjuke tonen og det vare spillet hans var uforglemmelig. Bendik Kvalsvik Stenberg sitt euphonium spill var både teknisk godt og med tone og volum som passet formatet til julekonserten helt ypperlig.  Renate Tuveng og Kaia Funder Istad sitt kornettspill var “spydspissen” i konserten, slik undertegnede opplevde det. Deres solistprestasjoner var formidable og både teknikk og presisjon satt som det skulle. I lydbildet til korpset ligger de også “helt framme” uten å ta for mye fokus, men akkurat nok til å dra Valdres Brass sin julekonsert opp i elitedivisjonen.

Julekonserten med Valdres Brass og Gaute Lein Ausrød hadde to forestillinger på Fagernes 9. desember og en på Beitostølen 10. desember 2016

Julekonsert Julekonserten Valdres Brass

Barnekoret imponerte med fullsatt sal og stort korps bak seg. Nervene var under kontroll og stemmene var praktfulle. Mer av dette!

Foto, tekst og video: Roy Myrland 10.12.16

 

 

 

 

 

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 − three =