#Langsveien2016 -Møsbrømlefse i Saltstraumen

Aina Pedersen, Møsbrømlefse , Saltstraumen, Nordland, Bodø, #Langsveien2016, foto roy myrland
Om Møsbrømlefsa på #Langsveien2016

Nå i romjula 2016 republiseres nettavisa noen av det som har vært presentert gjennom året under #Langsveien2016. Denne artikkelen ble første gang publisert 29/6-2016

Saltstraumen bodø lofoten foto roy myrland

Kafe Kjelen i Saltstraumen er åpen hele året, og blei startet av Aina Pedersen sin oldefar i 1955. Her kokes, stekes og lages lokalmat av ypperste slag i Saltsraumen.

Aina PEderesen Kjelen Saltsraumen spisested Bodø Lokalmat foto roy myrland

I det mektige naturfenomenet og fiskeeldoradoet serveres det lokalmat av aller beste slag til gjestene i de trivelige og lyse lokalene. “Kald sei”, “seifillet” og den unike “møsbrømlefsa” lages til og serveres fra kjøkkenet. Aina Pedersen (bildet over) kokker selv og serverer også tradisjonelle varme og kalde retter til sine gjester. Dessuten har cafeen eget galleri med lokal kunstners verker og en egen “fiksekrok” med både sluker og stenger til de som ønsker å prøve fiskelykken. -All seien vi serverer her er fisket i Saltstraumen og mer kortreist mat skal en leite lenge etter forteller den driftige cafevertinnen stolt.

 

Møsbrømlefsa lages i flere etapper. Føsts stekes lefsene og deretter skal de fylles og serveres.

melk og brunost kekes foto roy myrland

Fyllet består av innkokt melk, brunost og sukker.

stekes og brettes foto roy myrland

Når kunden bestiller stekes/varmes lefsen en gang til og fyllet legges i. Rømmeklat og sukker legges også inn i lefsa da.

bretten er viktig Møsbrømlefse foto roy myrland

Og så er det det brettingen av lefsa. før kunden får det servert og bryter av lefse som så skal dyppes i fyllet.

Aina Pedersen Møsbrømlefse Saltsraumen Bodø Lokalmat CAfe Kjelen spisested LAngsveien ABAX Foto Roy Myrland #Langsveien2016

“Møsbrølefse” komer av ordet “møssa”, som på dialekt betyr kokt ost og denne retten er en Salten spesialitet.

Foto Roy Myrland/#Langsveien2016

Tekst:Roy Myrland og Bjørn Erik Helgeland

29.06.16

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

seven + seventeen =