Gaute Lein Ausrød i STAUT sin magiske Romjulsnatt

Storslag: Stian Hansen (bass) Levina Storåkern (fiolin), Jan Ole Kristensen (gitar), Håkon Marius Pettersen (keyboard) og sjefen selv, Gaute Lein Ausrød, leverte en heftig versjon av «Slepp meg inn». Alf Magne Hillestad (trommer) sitter utenfor bildet. Foto ivar Brynildsen AVisa Valdres Gaute Lein Ausrød i STAUT

Storslag: Stian Hansen (bass) Levina Storåkern (fiolin), Jan Ole Kristensen (gitar), Håkon Marius Pettersen (keyboard) og sjefen selv, Gaute Lein Ausrød, leverte en heftig versjon av «Slepp meg inn». Alf Magne Hillestad (trommer) sitter utenfor bildet. Foto: Ivar Brynildsen i Avisa Valdres

Gaute Lein Ausrød med sin gudebenådede stemme og et scenetekke som få andre i landet har, leverte en uforglemmelig romjulsjam på Beitostølen sammen med gode musikkvenner.

Les redaktør  Ivar Brynildsen i Avisa Valdres sin artikkel fra moroa her.

Gaute Lein Ausrød og resten av STAUT fikk siste uka i desember en klokkeklar 5’er av Øyvind Rønning på Dagbaladet sin terning for albumet “Ja”  (Les anmeldelsen her) . Gaute og resten av STAUT har releaskonsert for på Scentrum Scene 14. januar.

 

Rockefeller.no skriver følgened om releaskonserten:

Lørdag 14/01-2017 Sentrum Scene
STAUT
Konserten er flyttet fra 17. september. Kjøpte billetter gjelder til ny dato.
I 2015 mottok Staut ikke mindre enn to gullplater for albumsalg, den siste delt ut som en overraskelse på direktesendt TV2. Ikke lenge før hadde bandets tredje album «Stugureint» gått rett inn på 1. plass på VG-lista.

Nå starter Staut 2017 med et smell, og slipper sin femte plate på sju år 6. januar!

«JA» er tittelen på deres nye utgivelse, og med tanke på fjorårets suksess vil dette bli et meget spennende album. To av låtene er allerede listet på NRK P1. Deres første singel fra plata, «Den eine», fikk sitt store gjennombrudd på Idrettsgallaen på NRK1 i 2016, mens deres andre singel «Følge hjarta» ble kjenningsmelodien til TV2s storsatsing Jakten på kjærligheten.

Det kan virke som låtskriver Dyves blyant har fått noen ekstra omdreininger i blyantkvesseren denne gangen. Både politikere og religiøse ledere får seg et humørfylt lite tupp nedenfor ryggen. Er man staut nok finnes det alltid humør bak alvoret men også alvor bak humøret.

For den som har fulgt bandet fra starten i 2010 vil det bli mulig å nikke gjenkjennende til mange av låtene samtidig som bandet også gir deg en ny musikalsk armkrok å hvile i.

Facebook-event

Bill. kr. 320,- + bill.avg. 18 år leg.
Dørene åpner kl. 19.00.


 

thumbnailPål Andvord i Barcraft inviterte til konsert med Gaute Lein Ausrød og Ørnulf Juvkam Dyve. Det blei til en uforglemmelig kveldsstund på Beitostølen.

thumbnail-Om mandolin, hardingfele, munnharpe, beatboxing og “revestev”.

En Valdrestur kan være løsningen.

thumbnailSTAUT skal ut på kulturhus-turne.

thumbnail Rett før releasekonserten før “St. Peppersby” på Rockefeller, hadde både Asle Tronrud og Gaute Lein Ausrød i STAUT “litt høye skuldre”. Se og hør i innslaget

 

thumbnailGaute Lein Ausrød i Staut, Atle Dalen og Trond Rogne fra Trollrock gir noen av svarene i innslaget fra første dag av Trollrock på Beitostølen.

thumbnailSe og hør her Gaute Lein Ausrød forteller om konserten han og Ørnulf Juvkam Dyve skal ha i stua på Stabbur Amfi på Leira 6. mars.

thumbnailEr det et par dager siden du har sett sola? Se og hør her, eller bli med på konsert høyt oppe i Lia over Leira i Valdres torsdag 6. mars. Der vil Gaute Lein Ausrød og Ørnulf Juvkam Dyve fra Staut holde konsert som både blir nær og varmer.

thumbnailSTAUT-kolleksjonen utvides og det er ei fager jente som er sjef i “krambui”.

thumbnailTønsbergmessen hadde besøk av STAUT 20. mai.

 Til minne om Cissi Klein fra Trondheim på hennes dødsdag. Hun var bare 13 år da hun ble drept av nazistene..

thumbnailBandet STAUT er igjen A-listet på NRK og får dermed vel fortjent spilletid i rikskringkastingen! Teksten i “Tomfat” av Ørnulf Juvkam Dyve er noe av det absolutt beste som er skrevet og satt melodi til, i kongeriket på lang, lang, tid.

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

seventeen − eight =