Det lyser i stille grender.. -Igjen!

PEr Amundrød Rein bakken tidligpoteter ferskpoteter eat move sleep helgeroa brunlanes BAMAfoto roy myrland

Dermed var februar måned igang og den 2. denne måneden er det “kyndelsmesse” i byer og grender. Slik været er denne dagen skal det muligens bli i 7 uker framover. Drypper det av taket på nordsiden av huset denne dagen, blir det også tidlig vår, i følge det gamle værtegnet.

Et annet “værtegn”er at da starter våronna for tidligprodusent Per Amundrød (til venstre på bildet over) ved Helgeroa lengst sør i Vestfold. Det som om få måneder skal bli til “ferskpoteter” i BAMA settes nå til lysgroing. Med styrt temperatur og ekstra lyssetting begynner de små knollene å sette groer i plast-kassene.  Om drøye 5-6 uker er det tid for setting i tidligjorda og under plastikk. -Det blir forhåpentlig tidligpoteter til 1. juni, forteller Rein Bakken (til høyre på bildet over). Han  er evig optimist og “dreng” med utvide fullmakter og egen traktor på gården .

Ferskpoteter tidligpoteter BAMA Helgeroa Brunlanes Vestfold Berber

Det er poteter av sorten “berber” som nå settes til lysgroing. Les mere om produksjonen her

Eat move sleep

eatmovesleep

Søkeord: Grender

Foto og tekst: Roy Myrland

 

 

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

fourteen − eleven =