Vinterbilder, “biathlon video”, elgjakt, en Nordigarden limerick, pluss litt til

Vinterbilder karin olaug og jøger skattebo skrautvål ski skiløpere Valdres

Vinterbilder fra Valdres denne uka pluss tre videoer fra arkivet (en av de er på engelsk!).

Karin Olaug Skattebo (bildet over) gjorde unna noen kilometer på bortoverski oppe i Valdres Skisenter i Skrautvål fredag 10. februar.  Samtidig la mannen Jørger (bildet over) veien oppom for å være med å ta i mot en leveranse (en pall!) av premier til kommende skirenn (Meld deg på eller les om Skrautvålrennet 18. februar her).

 

torvtak med skog trær furutre pipe

Temperaturen har vært nede på 15-16 blå og nysnøen har drysset i små mengder over dalføret og da er det helt greit med fyr i ovnene og mat i skapet.

skiløyper valdres skisenter heimåsen skrautvål

Rett opp for Fagernes og litt inne på åsen i Skrautvål i Nord-Aurdal kommune er det silkeføre i de fenomenale skiløypene, som går gjennom noen av de aller fineste områdene i hele Valdres.

20170208_190621-001

11. februar er det fullmåne og Yr.no melder at temperaturen stiger litt utover i neste uke. Her er månekalenderen.

Gravemaskin brødrene dokken e 16

Litt lenger sør i dalføret og langs E 16 på veien mellom Bagn og Bjørgo jobbes det intenst med bl.a. tunnel, veifyllinger, betongarbeider og fjerning av “dårlig masse”, før ny legges på plass og  den nye E 16 traseen bygges oppå. En gravemaskin gjør hundre manns jobb sies det. De digre jord og steinhaugene er på bildet er resultatet etter en dags jobb for en mann og gravemaskin.

katt vindu pus kulde

“Pusa” trives best i vinduskarmen nå de blå er så kalde at kattedyret ikke går lenger ut enn der dørmatta slutter og nysnøen ligger.

gravemaskin i skogen

“Elg i solnedgang” er et maleri. -“Graver i skogkanten” er et bilde.

kart over valdres

Valdres hele året! Det virkelige vintereldoradoet, med løyper og turvei i et fredelig og nesten “magiskt” landskap med skog og fjel og utsikt “så langt du vil” på toppen av Skardåsen, ligger rett nord for flyplassen midt på bildet over.Valdres skisenter skrautvål stdion skistadion

Løyper for folk flest. Folkehøyskoleelever eller “bladfyker” med påskeklister under skia er det også er plass til her.  Noen av norges aller beste unge skiskyttere og langrennsløpere legger igjen timesvis med trening og svette her.

 Yr.no sin værmelding for området her

Om “Årets ildsjel i 2011”, Ola Kjørli

Om Skrautvål IL her

Videoer  under

“In English! Marit and Harald Øygaard are brother and sister and junior biathlon athlets from Skrautvål IL and Valdres ski”. The interview is from 2016″

Nordigarden sin limerick til skiskytter Harald Øygard i 2016.

Elgjegerene Knut Ole og Lage Ulrik Ranheim pluss Svein Granli, er noen av de som jakter i området. Se videoen under fra arkivet. Den er fra da elgen stupte for blykula rett nord for skistadion på bildet over for et par år siden. Det var Knut Ole Ranheim sin første elgfall.

 

 

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

eleven − nine =