Elgen stupte med volleyballnett, to husker og tørkesnorer rundt geviret

Elgokse elgen 6 takker Brunlanes LArvik leder larvik viltnemd Håkon Bergeen Pedersen, Foto Arild Aske

Elg og elgjakt er udødeligjort i Mikkjel Fønhus sin bok om “Trollelgen” . Den fortellingen handler om elgkalven “Rauten”, som  vokste seg stor og sterk. “Rauten” herjet med konkurerende elgokser og bygdefolket mente at bly ikke beit på han..(klikk på avspillerknappen på denne lenke og hør Rolf Arley Lund lese om “Rauten” i brunstkamp eller kjøp lydboka og hør om Gaupa og Uværet også)

Men denne her beit blyet på.

Tidlig i januar 2017 var det  en “villsken” elgokse som herjet rundt lengst sør i Vestfold. Elgoksen hadde tydeligvis blitt “sosialisert” i eplehagene ved Stavern i løpet av høsten og holdt seg nær bebygglesen der ved juletider. Det medførte at et solid volleyballnett satt seg fast i geviret. Den første uka i januar 2017 hadde elgdyret trukket mot gården til Randi og Svein Lund, litt lenger vest på Brunlanest. Der gikk den amokk da den hektet seg fast i et solid huskestativ, som var støpt fast på seks punkter i bakken.

Resultatet blei at solide nylontau og to plastikk-husker, med ryggstøtte, satt fast i de 6 takkene og dasket og slo i snuta da elgen spiste og gikk. Dermed ble viltnemda tilkalt og elgdyret stupte for et veltrettet skudd. Leder i Larvik viltnemd, Håkon Bergene Pedersen forteller at elgen veide ca 214 kg og var i fin form, men at de valgte å avlive da det var tydelig at den lot seg plage og irritere av “plastikken” og julepynten som hang fra horna.

Elgjaktvideo under

Illustrasjonsfoto: Arild Aske


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

three × three =