Følg “Færingen live” med Namdalsavisa

Følg "Færingen live" med Namdalsavisa

 

“Færingen live” skal handle om byggingen av en trebåt/færing som etter planen skal seiles fra Bindalen til Flatanger i sommer. Færing er “slektsnavnet” på båttypen og “hundromsfæring” er den lokale variantens navn på Helgeland og i Namdalen. Det er båtbygger Ulf Mikalsen på Kjerringøy i Nordland som skal bygge båten og som kan følges både minutt for minutt og i livesendigner fra båtbyggerverkstedet på Facebook.

Se og hør Birger Aarmo forteller om og presenterer prosjektet i videoen under.

Namdalsavisa med Kim Riseth som ansvarlig redaktør er ei forbildelig lokalavis. Den tar sine lesere på alvor og leverer virkelig kvalitetsjournalistikk på både nettet og i papirformat. Spesielt unikt siste året var  direktesendingen journalist Birger Aarmo og “friluftsgeneral” Ole Anders Johnsen Fougner gjorde nedover Namsen, eller “Namsin”, som den stolte lakse-elva heter på dialekt. Produsent og “nett-guru”, som gjorde det umulige mulig og livstreame “Namsen live” i 6 døgn i strekk var Martin Fossland.

Nå strekkes bokstavelig talt kjølen for sommerens “minutt for minutt” posjekt til Namdalsavisa og denne gangen handler det kyst, kystkultur og en færing… -som skal bygges først!

Følg “Færingen live” på Fb her

Relaterte lenker og Facebook for “Færingen live”

http://www.namdalsavisa.no/

Hundromsfæring her: https://lokalhistoriewiki.no/index.php/Hundromsf%C3%A6ring

Færing her: https://no.wikipedia.org/wiki/F%C3%A6ring

Båtbygger Ulf sin hjemmeside

Videoen under fra Fiskumfossen i Namsen i sommer

Færingen live med namdalsavisa
Færingen live med namdalsavisa

Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

11 − 8 =