Landsutstilling/NM i kanin hopping. -Publikum får mulighet til å få nærkontakt med dyr.

landsutstilling

Larvik/Sandefjord kaninalvslag og Grenland kaninalvslag fyller 100 år og det feires med Landsutstilling/NM i kanin hopping

  kanin 6

I 2017 er det 100 år siden både Larvik/Sandefjord kaninalvslag og Grenland kaninalvslag ble startet. Et 100 års jubileum bør gjøres med flotte rammer og dette skjer i Larvik.

Landsutstilling/NM i kanin hopping (LU/NM) finner sted hvert år rundt om i vårt vidstrakte land. Sist gang en landsutstilling fant sted i Larvik? Ja da må vi helt tilbake til 2007. Vi synes derfor det på tide og igjen få dette arrangementet til Larvik og det passer jo aldeles strålende med at vi at 2 foreninger runder/feirer 100 år.  Våre foreninger har tradisjon for å samarbeide og det trenges i høyeste grad for å gjennomføre et slikt arrangement.

I anledning foreningens 100 års markering har vi virkelig slått på stortromma og leid storstua i Larvik – Boligmappa Arena (hjemme banen til LHK).

Det hele finner sted i Boligmappa i perioden 3 til 5. mars.  Godt over 1300 kaniner gleder seg stort til å vise seg frem både med vakker pels/kroppsform og utstråling og ikke minst sine ferdigheter innen hopp og lengde.

Dyrene ankommer torsdag kveld (2 mars) med sine forventningsfulle eiere om at denne gangen skal jeg lykkes med å komme øverst å vinne heder og ære.

Åpningstider
Fredag 3. mars

Utstillingen åpner kl.10 med offisiell åpning ved varaordfører i Larvik Kommune Olav Nordheim (SP) og Benedicte Korsgaard åpner NM i kaninhopping (hun var første leder av Norges kaninhoppeforbund og er ekte Larviksjente) utstillingen holder oppe til kl.18

Lørdag 9 til 17.30 og Søndag 10 – 14 ( mange har lang vei hjem til ulike deler av Norge )

Mange unge får gjennom å ha kanin som hobby en positiv og viktig kunnskap om dyr. Man behøver for så vidt ikke være ung for å ha glede av denne hobbyen mange av medlemmene er i dag godt voksne og har drevet med dette i mange år.

En landsutstilling vil i tillegg til eksteriørkonkurranse også inneholde NM i kaninhopping som er en svært populær sak for media å dekke. Morsomt å vite kaninhopping startet nettopp i Larvik.

Over 100 barn fra barnehager i området har meldt sin ankomst, Vi har invitert barnehager til gratis inngang og de strømmer inn på fredag 3. mars

 

LU/NM vil foregå i en uke hvor det er full drift i barnehagene. Vi har et godt samarbeid med Boligmappa om leie og hotell i byen om overnatting. Vi har også en dialog med aktører for å kunne ha en god servering i hallen til deltakere og besøkende

På denne måten bidrar vi til at mange ulike miljøer får deltakelse i dette.

En landsutstilling arrangert i Larvik vil være et bidrag til at Larvik Kommune fremstår med et budskap om at det er viktig og nødvendig med mangfold.  Det vil også være et innspill til at Larvik bør se muligheter til å bli arrangør by for flere typer arrangement.

I dette mangfoldet bør også unges forhold til dyr være et viktig element.

Det er også positivt for handelsnæringen at folk kommer til vårt område. Våre deltakere bor på hotell og vil være i byen vår i 3 dager og legger igjen penger. Vi skal handle premier- mat og andre ting for å gjennomføre Landsutstilling/NM.

Vi håper selvsagt at en flott Landsutstilling med nydelige rasekaniner i praktslag og hoppekaniner som gleder seg til å vise seg frem også kan få frem noen nye medlemmer.

Erfaringsmessig er dette populære innslag i nærområdene der de blir avholdt. Publikum får mulighet til å få nærkontakt med dyr.

landsutstilling

LHK Larvik håndballklubb landsutstilling


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 × one =