Reprise av direktesendingen fra “Vern Vinda” aksjonen 24. februar

Reprise av direktesendingen fra "Vern Vinda" aksjonen 24. februar

Vinda er den siste store elva i Valdreskommunen Øystre Slidre som fortsatt får renne fritt. Det ønsker flertallet i kommunestyret å gjøre slutt på, og dermed gjøre naturopplevelsene i turistkommunen betydelig mindre.  Gjestene til eks. Beitostølen vil få betydelig reduserte muligheter for opplevelser av unik og urørt natur.

At  Skagerak Energi A/S eventuelt kan tjene enda flere penger i Valdres, for så å “leke” med og sponse bl.a. Odd fotball og Larvik håndballklubb, uten å bidra med annet enn pålagte skatter og avgifter tilbake i dalføret verdiene blir skapt, er bare trist.

“Vindas Venner” mobiliserer og samler inn underskrifter mot utbyggingen og fredag 24. februar arrangerte de fakkeltog til Stampefossen i elva, som var lyssatt i kveldsmørket.  I videovinduet under er reprisen av direktestrømmingen av noen av appellene og intervjuer etter arrangementet (16:58 ut i videoen)

.

(les om gigantplanene her til Skagerak energi her)

Spenstig belysning av frossen foss i Vinda i Øystre Slidre
Spenstig belysning av frossen foss i Vinda i Øystre Slidre.
Mange frammøtte for å høre appellen etter fakkelmarsjen for Vern av Vinda
Mange frammøtte for å høre appellen etter fakkelmarsjen for Vern av Vinda
Bygdefolket har "vernet"og brukt Vinda sjøl. Tømmerfløting, fiske, drikkevannskilde og rekreasjonssted i ale de år. Nå kan det forsvinne.
Bygdefolket har “vernet”og brukt Vinda sjøl til alles beste. Tømmerfløting, fiske, drikkevannskilde og rekreasjonssted i ale de år. Nå kan historien, den håndbårne kunnskapen og alt rundt forsvinne for godt.
Fred Kuyper har trua og jobber for fullt for å verne Vinda. Støtt han og det uregulerte og "frie" vassdraget, med å klikke på og signere på lenken under
Fred Kuyper har trua og jobber for fullt for å verne Vinda. Støtt hans og flere andre sin kamp for det uregulerte og “frie” vassdraget, med å klikke på og signere på lenken under.

http://www.underskrift.no/vis/6457

Fare, fare. Det er blått lys for Vinda
OBS; OBS! Det er blått lys for Vinda nå.

Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 + 6 =