Gatebil suksess igjen!

E æ livredd sikkerhet bilkjøring valdres gatebil

 

Valdres Gatebil leverte igjen så det holdt på den islagte Strandefjorden langs E 16 nord for Fagernes i Valdres 4. mars. Sjåfører av begge kjønn og i alle aldere stilte opp og både gasset og rattet så det var en fryd å se på og garantert gruelig moro å være med på. -18. mars kan det løses engangslisenser der, om både is og snø holder til da!

Nettavisa Langsveien.no streamet direkte i over en time fra arrangementet. Se reprisen her eller i bunn av artikkelen. Innslaget er med deltagere, arrangører, politi og ikke minst bilentusiasten og bilsamler Ole Birger Gjerve som er med helt i begynnelsen av innsalget.

Bilder og tekster fra Valdres Gatebil på Strandefjorden under
Valdres gatebil
Fra venstre noen av de helt sentrale i gatebilmiljøet som legger til rette for å få sladder og “smultringer” bort fra offentlige veier og ut på isen. Fra venstre: Unge men bilinteresserte og mulig påtroppende “gatebil entusiast” Emil Nordeng. Fra styret i Valdres Gatebil: Atle Nørstebøen, William Scott og Daniel Henriksen.

 

Iskjøringen gjentas på samme sted 18. mars og er åpent for alle både de med og uten skilter på bilen. I dag var det kun biler med grønne eller hvite skilter som fikk kjøre. 18. mars kan det fort dukke opp et par “verstinger” også. -Engangslisens kan da løses og ryktet sier at det kan komme til å bli både snurringer og breie og lange sladder på banen Norges bilsportforbund har godkjent.   Et enstemmig kommunestyre heier på og  politiet har gitt sin velsignelse, så det tegner til å bli en fenomenal bildag på isen 18. mars i Valdres og gratis publikumsplasser er det i mengder langs den islagte fjordens bredde.

Det er ikke amatører som bytter topp-pakning ute på isen.

Se ca. 6 minutter og 30 sekunder ut i videoen under, hvordan det så ut når både den ødelagte radiatoren og toppen var ute av den blå volvoen.

Godt det er god plass under panseret. Dyktige karer med imponerende fagkunnskap  er det bestandig moro å se jobbe.

Jonas Bergum fra Skrautvål og Knut Hagen fra Rogndokken bilmekanikere fagfolk valdres gatebil foto roy myrland

Jonas Bergum fra Skrautvål (til venstre)og Knut Hagen fra Rogndokken er bilmekanikere av ypperste slag.

-Topp-pakning byttet og ny radiator inn etter en drøy times skruing og henting av deler. Da er det bare å rulle ut i banen igjen og legge inn breisladder som få gjør etter.

William Scott volvo valdres gatebil isban isbanekjøring foto roy myrland

Arrangør og leder i Valdres Gatebil, William Scott gjorde unna litt skruing på isen han også. Se mer av bilen og hør William i reprisen videoen fra arrangementet.

isbane Valdres NMK Valdres Gatebil. Foto roy myrland

IVenter på tur for å komme ut på banen.

isbanebil

Isbanebilen fra Nesbyen. Se og hør intervjuet med sjåføren i innslaget under.

Hold deg oppdatert på Valdres Gatebil sin Facebookside her

Ole Birger Gjerve og Anglia’n

 

 

E æ livredd sikkerhet bilkjøring valdres gatebil

 

 

 

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 + 19 =