Hva gikk galt – Ingen steder er som alle andre

Sentrale bystrøk dør. Spørsmålet stilles på Breidablikk – nasjonalt forum for kulturarv

Kulturarv er så mangt

Sentrale bystrøk dør, mens tettstedene våre lemlestes av eiendoms­utvikling og kjøpesentre. Hvorfor elsker vi middelhavslandenes pittoreske små­steder, men raserer våre egne?

Breidablikk – nasjonalt forum for kulturarv

I Breidablikk 30. mars ses det nærmere på hjemstedet som fenomen og om det finnes alternativer til parkeringsplasser og aluminiums kasser som stedsutvikling. Seminaret gjennom­føres i samarbeid med Sør-Trøndelag fylkeskommune, Litteratur­huset i Trondheim, Fortidsminneforeningen, Stiftelsen Prestegårdslåna og Dreyer forlag.

Sted og tid:  Prestegårdslåna i Melhus, torsdag 30. mars, kl. 10:00–16:00.
Last ned programmet her

Mer info om Disenkolonial

Sentrale bystrøk dør. Spørsmålet stilles på Breidablikk – nasjonalt forum for kulturarv
Sentrale bystrøk dør. Spørsmålet stilles på Breidablikk – nasjonalt forum for kulturarv

 

Fra hjemmesiden til Disenkolonial:

Bakgrunn og erfaring

Sjur Harby, grunnlegger av dagens Disen Kolonial, er magister i nordisk arkeologi fra Universitetet i Oslo. Etter avsluttende eksamen i 1994 har han arbeidet med kulturarvsrelaterte spørsmål ved en rekke institusjoner, herunder Riksantikvaren, Hedmark fylkeskommune, tidligere Norsk institutt for jord- og skogkartlegging (NIJOS), Kunnskapsparken Hedmark og Hamarregionen Utvikling. Engasjementet får utløp i aviser og magasiner som Nationen, Kulturarven og Gamle Hus, Hager og Interiør. For å nevne noen.

Sjur Harby driver rådgivning til eiere av eldre bygningsmasse og kulturhistoriske anlegg, utfører tilstand- og tiltaksplaner samt skriver forretningskonsepter for kommerisell bruk av eldre eiendommer.

Disen Kolonial har klokketro på fagseminaret som møtested mellom leg og lærd.  I Sjur Harbys tid hos Riksantikvaren etablerte han «Utviklingsnett» og på Hedemarken  «Edderkoppen – nettverk for kulturarv og verdiskaping i Innlandet». Siden 2009 har «Breidablikk – Nasjonalt forum for kulturarv» samlet seminardeltakere over det ganske land.

Akevitt er selve livets vann og minst en flaske bør finnes i alle hjem. Den gjør godt for kroppen og muntrer sinnet. Siden januar 2008 har Sjur Harby vært redaktør av medlemsbladet for Norske Akevitters Venner, AquaVIT. AquaVIT utkommer fire ganger årlig, med et utvidet julenummer.


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 − fourteen =