Ny leder og medlemsøkning i Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk Vestfold.

Helge Røsholt fra Lardal har vært en drivende kraft i organisasjonen helt siden oppstartsmøtet 18. november 2005. På mandagens årsmøte fikk han avløsning av Solveig Haugan Jonsen fra Vivestad i Re.

 

Solveig Haugan Jonsen (til høyre på bildet over) fra Vivestad i Re ble mandag valgt til ny leder i Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk (FNR) Vestfold lokallag. Solveig tar over etter lardølingen Helge Røsholt(til venstre på bildet over), som har vært en drivende kraft i foreningen helt siden stiftelsesmøtet i november 2005. Årsmøtet i Vestfold lokallag av FNR ble avviklet på Gavelstad Gjestegård i Lardal. Der ble Ann Karin Evju også hun fra Vivestad valgt inn som nytt styremedlem. I tillegg til de to kvinnene består styret nå av Johann Grimholt fra Larvik, Frode Bergan fra Lardal og Einar G. Løken fra Holmestrand.

FNR Vestfold er en forening i medlemsvekst og teller i dag snaut tre hundre medlemmer.

Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk www.rovdyr.org er en landsomfattende partinøytral organisasjon med over ni tusen medlemmer. Formålet til organisasjonen er, som navnet tilsier,  å få Stortinget til å endre dagens rovdyrpolitikk. Store rovdyrbestander gir høyt konfliktnivå og en uakseptabel situasjon for lokalsamfunn, enkeltmennesker, dyrevern og utmarksnæring. Folkeaksjonens hovedkrav til en ny politikk er:

·         Forvaltningsmodellen med kjerneområder og soner må bort.
·         Lokal folkevalgt styring og kontroll av forvaltingen.
·         Effektivt uttak av skadedyr.
·         Nei til fast ulvestamme i Norge.

 Helge Røsholt fra Lardal har vært en drivende kraft i organisasjonen helt siden oppstartsmøtet 18. november 2005. På mandagens årsmøte fikk han avløsning av Solveig Haugan Jonsen fra Vivestad i Re.

Folkesaksjonen ny rovdyrpolitikk Frode Bergan fra Lardal, Johann Grimholt fra Hvarnes i Larvik og Solveig Haugan Jonsen er alle nye styremedlemmer i Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk Vestfold. Helt til høyre står Torvald H. Birinch som er medlem i sentralstyret. foto olav nordheim

Frode Bergan fra Lardal, Johann Grimholt fra Hvarnes i Larvik og Solveig Haugan Jonsen er alle nye styremedlemmer i Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk Vestfold. Helt til høyre står Torvald H. Birinch som er medlem i sentralstyret.

Foto olav nordheim Trangt om plassen på Gavelstad Gjestegård under gårsdagens årsmøte.

Trangt om plassen på Gavelstad Gjestegård under gårsdagens årsmøte.

Foto: Olav Nordheim. -På årsmøtet var det også innlegg fra leder i Rovviltnemda region 2 Jørund Ruud til venstre i bildet. Stortingsrepresentant Kårstein Eidem Løvås til høyre i bildet svarte på spørsmål fra årsmøtedeltakerne og forsøkte så godt han kunne å forsvare regjeringas håndtering av ulvekonflikten.

På årsmøtet var det også innlegg fra leder i Rovviltnemda region 2 Jørund Ruud til venstre i bildet. Stortingsrepresentant Kårstein Eidem Løvås til høyre i bildet svarte på spørsmål fra årsmøtedeltakerne og forsøkte så godt han kunne å forsvare regjeringas håndtering av ulvekonflikten

Tekst og foto: Olav Nordheim.

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

two × two =