Finnmarksløpet. -Litt om sjekkpunktet Levajok fjellstue

LEvjokk fjellstue finnmarksløpet overnatting E 6 finnmark finnmarksløpet foto roy myrland

Hundespannene i Finnmarksløpet 1000 nærmer seg veldig Tanadalen nå (15. mars 2017 ca. kl.17.00) og  ferden på elveisen langs grensen mellom Finnland og Norge. E 6 følger elven og første sjekkpunkt er Sirma, før Levjokk som ligger ca. midt mellom Tana og Karasjokk, er neste stopp for deltagerne.  Sjekkpunkt Levajok blir besøkt 2 ganger av deltagerne under Finnmarksløpet 1000.

Under kan du lese litt fra sommeren 2016  om fjellstua som også har et fenomenalt hestemiljø (og visnok gull i området rundt).

Resultater:http://www.finnmarkslopet.no/race/results/status.jsp?lang=no&rid=63

“Hestejente” i Gullgravergata

skilt levajok foto roy myrland

I 1972 kom Margrete Krogh til Levajok fjellstue ved E 6 og Tanaelvens bredd. Siden har hun vært der.

gullgravergata

Her ca. midt i mellom Tana og Karasjokk ligger stedet som sommer og vinter tar i mot gjester på to og fire bein, og hvor barn og ungdom også lærer og blir trygge på hesteryggen. Dessuten er det gull i området!

Margrete Krogh LEvajok fjellstue Tanadalen foto Roy Myrland

Margrete Krogh (bildet over) staret i 1972 Levajok rideskole. Det pionerarbeidet hun da la ned holder seg stadig og ridekursene her midt i Tanadalen er populære som aldri før. Rideskolen på Levajok regnes som ridesportens vugge i Finnmark.  Samtidig med rideskolen startet opp, ble det også arrangert sommerleirer for barn og unge.

Vinterstid er Levajok fjellstue også åpen og som kjent er “Levajok” et kjærkommet sjekkpunkt og hvilested for hundekjørere. Etappen fra Levajok fjellstue til Tana bru er “Finnmarksløpet 1000” sin lengste etappe, med sine 100 km. På vei mot mål i Alta starter også den psykisk krevende og drøyt 80 km. lange  “elveetappen” mot Karasjok for slitne hunder og hundekjørerene her. (se kart)

http://levajok.no/

rideanlegg levajok foto roy myrland

Flott rideanlegg i naturskjønne omgivelser.

elvebåt tanael foto roy myrland

Mye laks har blitt landet fra denne båten i Tanaelva.

fiskeskole

Norgesmester i hundekjøring og nr 2 i Finnmarksløpet 1000 i 2016, sin velskrevne beskrivelse av løpet her: http://www.hundekjoring.no/blogger/vinterdanse-finnmarkslopet-2016/

Foto og tekst: Roy Myrland 14.06.16 republisert 15. mars 2016


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

five + 20 =