Vidt syn på Rakke

Vidt syn på Rakke

Vidt syn på Rakke.

Havområdet Rakkebåene i indre Skagerrakk i Larvik kommune, har vært og er fortsatt et fryktet havområde for sjøfarende. Grunnbrått og undervannsskjær gjør at mange fortsatt velger å gå langt unna land når området skal passeres med båt.

Under 2. verdenskrig bygget krigsfanger under “herrefolkets” kommando fortifikasjoner her og flere andre steder langs Brunlaneskysten. Odane fort ved innseiling til Grenlandsfjorden,  var en det andre store fortet i området. Ca. 42 av russerfangene døde i arbeidet og ble begravet i fangeleiren på Fredriksvern Vert.  Store deler av forsvarsanlegget på Rakke ble revet og ødelagt for 10 år siden av Forsvarsbygg /Skifte Eiendom (bilder og artikler fra den prosessen( her).

Nå i mars skinner vårsola ved Stavern og uforglemmelige blir turene i kystlandskapet, med det vide skuet ut mot Svenner- og sørover mot Tvistein fyr. I landet vårt ellers er det fortsatt landsdeler med vinter, snø og kalde blå, men i fotoserien under er det bart, vårlig og solskinn.

Fotoserie videre:
Sikte skive på vestre Rakke Fort.
Noen stillinger og løpegraver er fyllt igjen med kun grus for å event. enkelt kunne grave fram “originalene”.

Vårsola skinner og varmer litt.
Området ble brukt av forsvaret i mange år som skytefelt.
Vidt syn på Rakke
Vidt syn på Rakke
Forsatt naken kvist, men om litt..
Hele området er nå tilgjengelig for allmennheten.
Stavernsodden fyr ved innseilingen til søndre gap i Stavern.
Rakke på Brunlaneset ved Stavern i Larvik kommune.
Ikke uten grunn at “Solkysten” er et populært feriested med svaberg, knauser og strender. Ryktet sier at dette er stedet med flest soldager i året i hele kongeriket.
Spennende områder.

Nattfotograf Svenn Dvergastein sitt timelapse bilde, “Der havet begynner”, i videovinduet under.

Der Havet Begynner

" der havet begynner "Stavern og Brunlanes 2014-2015Opptakene til denne filmen er gjort med egenproduserte TimeLapse sekvenser, Video og Musikk. Redigeringen er også selvgjort i Final Cut Pro X. Det er veldig tilfredstillende å ha full kontroll på alt som er gjort, og spesielt når hele tilblivelses-prosessen går over år.Teknisk og kreativt sett en utfordring med både bilde og lyd, men ikke minst var det en tålmodighetsprøve for meg. Filmen har sitt utspring i vårt distrikt og det er en stor ting for meg å atter en gang få lov til å vise deg den. Vær klar for 8 minutter med våre fascinerende landskaper. ENJOY!TimeLapse/Video/Musikk/Redigering ©: Svenn Dvergastein

Opslået af Nattfotograf Svenn Dvergastein på 10. juli 2016

 

 

 

 

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 + three =