Høy stemning hele veien i Vestfoldleiren under Senterpartiet sitt landsmøte i Trondheim.

LAndsmøtebilde Vestfold SP (foto: Ragne Borge Lysaker, Sp) Fra venstre bak: Hilde Beate Tørnby, Ida Cathrine Nilsen, Lise Wåden Tandberg, Per Harald Agerup, Thorvald Hillestad, Lise Marie Sommerstad Foran fra venstre: Oda Maria Hokstad, Henriette Sørbøe Andreassen, Kathrine Kleveland, Jill Eirin Undem, Olav Nordheim, Per-Asbjørn Andvik Ronny Pettersen var ikke tilstede da bildet ble tatt

De 13 fra Vestfold Senterparti melder at det er et partiprogram de er stolte av å gå inn i en Senterparti-Arbeiderparti regjering med.

For et skifte, det er de overbevist om at det blir 11 september.

Fra venstre bak: Hilde Beate Tørnby, Ida Cathrine Nilsen, Lise Wåden Tandberg, Per Harald Agerup, Thorvald Hillestad, Lise Marie Sommerstad. Foran fra venstre: Oda Maria Hokstad, Henriette Sørbøe Andreassen, Kathrine Kleveland, Jill Eirin Undem, Olav Nordheim, Per-Asbjørn Andvik. Ronny Pettersen var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: Ragne Borge Lysaker, Sp.
Tre av de 13 utsendte er senterungdomsmedlemmer, og de gjorde seg godt bemerket fra talestolen. Fylkeskontoret melder om gode tilbakemeldinger fra flere, blant andre tidligere landbruks- og olje og energiminister Terje Riis Johansen fremhevet de unge i Vestfold. –  Dyktige unge politikere Vestfold har med seg her. Ikke bare viktige tema de tar opp, men de ble formidla på en særs god måte  Disse unge damene blir det spennende å følge med på, kommenterte Riis Johansen i en pause.

Så fikk da også Senterungdommen i Vestfold gjennomslag for flere av sine saker, blant annet å forby plastposer, kamp mot mikroplast i kosmetikk og organdonasjon. Sistnevnte var det sentralstyremedlem Lise Marie Sommerstad (25) fra Sandefjord som hadde innlegg om. Sommerstad, som mistet sin yngre bror i en ulykke for fem år siden, rørte hele landsmøtesalen med sitt sterke innlegg. Plastproblematikken var det Oda Maria Hokstad som la fram. Dette er et tema Hokstad har fronta flere ganger tidligere, blant annet via en resolusjon som ble  vedtatt på årsmøte til Vestfold Sp tidligere i mars.

Fylkesleder Kathrine Kleveland, som har sittet i programkomiteen og ble gjenvalgt til sentralstyremedlem, holdt et innlegg med tema matpolitikk. Hun sier at mat er noe som griper inn i hele vårt virke; forsvar, bistand, beredskap, klima- og miljø, eldrepolitikk, skolepolitikk og  folkehelse i tillegg til distriktspolitikk.

Kleveland holdt også en hilsen fra Nei til EU, der hun er leder.


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

two × 1 =