Aprilspøken. -Eiendomsskatt innføres på fjellområder i Vang- og Øystre-Slidre kommune.

Eiendomsskatt Eidsbugarden Foto Roy Myrland
Jada, det var 1. april i dag og denne artikkelen er bare tull. Et par smil og godt humør blei det likevel ut av historia om eiendomsskatt i fjellheimen.

 

Aprilspøken er som følger:

1.15 kr. pr. 1000 m2 i eiendomsskatt er ikke urimelig sier de to ordførerne, som innfører dette nå.

Bildet over er fra Eidsbugarden sommeren 2015

Eiendomsskatt er en viktig finansieringskilde i mange kommuner. Boliger takseres og eierne må betale en årlig promille i skatt av verdien til kommunen. Til nå har utmark ikke vært utsatt for slik beskatning.

-Det er det slutt på(!)

I de to Valdreskommunene Vang og Øystre Slidre er det til dels store private og ubebygde fjellområder. Både ordfører Kjell Berge Melbybråten (A) i Øystre Slidre- og ordfører Vidar Eltun (A) i Vang kommune, bekrefter at det nå er flertall i begge kommunestyrene for skattlegge disse fjell-eiendommene. -Vi som politisk valgte er ansvarlige for å sørge for en rettferdig og god skatteinngang. En eiendomsskatt på 1,15 kr. pr 1000m2 utmark er både rimelig og fornuftig. Spesielt inntjening og verdien fjellområdet har ved  for f. eks. utleie til Vinjerock, eller utleie av jakt- og fiskeretter,  har gjort at vi ser dette som en rettferdig skatt, sier ordfører Vidar Eltun.

Det er i Vang kommune de største private fjelleiendommene er av de to som nå innfører denne skatten.

I Øystre Slidre kommune begrunner ordfører Melbybråten den nye skatten med at disse eiendommene kan omsettes fritt og har en stadig stigende verdi. -Derfor ønsker vi å ha vår del av prisstigningen i og med at eindommene skattlegges etter forventet markedspris. Skatten innføres etter råd fra finansdepartementet og den politiske ledelsen der.


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 + 3 =