Livets glade og unge gutter klare for SnøRock på Sjusjøen!

Snørock NAtrudstilen Sjusjøen Ole Einar Bjørndalen Svein Ivar Moen hundekjøring Biathlon Vom g hundemat team Vom

Oppe i Åsmarka ved Moelv, der Alf Prøysen diktet om at “du skal få en dag i morra”, bor “smører’n til Ole Einar” og arrangør av SnøRock, Svein Ivar Moen. Han avsluttet sitt mere en 20 år lange skismører-forhold, for “kongen av skiskyting”, etter VM i Holmenkollen i 2016. Det nære og gode vennskapet til Ole Einar består fortsatt, men nå skal Svein Ivar dyrke sin egen ski-karrière med hunder foran i sporet i Team Vom.

På bildet over: Svein Ivar Moen var akkurat ferdig med å ta i mot et kull med 13 nye løpssterke “Ringsaker A. mix”  valper (greyhound, vorster og pointer) , samtidig som Ole Einar Bjørndalen “maser” om hjelp til å teste og velge riktige Madshus-ski til OL sesongen. 

Svein Ivar Moen har vært og er fortsatt en av landets fremste hundekjørere i nordisk stil og barmark. Han har tidligere vunnet 2 kongepokaler, 14 norgesmesterskap og 6 verdensmestertitler!   I denne stilarten løper hundene med en pulk etter seg og med hundekjørereren festet i ei snor bak der igjen (sparkesykkel om sommeren). Det stilles  store krav til  skiferdighet og topptrent hundekjører og selvfølgelig firbente som elsker å løpe  intenst over flere kilometer.

 

-Hunde- og skiglede pluss ønsket om flere titler frister, forteller den blide og fortsatt unge manne, innimellom skitestingen på Natrudstilen. Jeg har har blitt pappa igjen, og med tre gutter sier det seg sjøl at det kreves mere tilstedeværelse hjemme. Dermed har jeg trappet voldsomt ned på både reising og jobbing, men treninga og bikkjene holder jeg fortsatt på med og målet er å bli best i verden igjen i idretten min, avslutter Svein Ivar Moen praten i heftig aprilvær. Enda et par fabrikknye ski skal testes, for at Ole Einar Bjørndalen skal få med seg de beste skia inn i OL sesongen. Men før det skal livets glade gutter arrangere og delta på “SnøRock” på Sjusjøen og Natrudstilen 28. -29. april.

I fjor var det Thomas Northug som seiret i A finalen for kjendisene. Resten av finalistene plasserte seg slik: 2 Ole Einar Bjørndalen 01:41,6 3 Petter Northug 01:45,8 4 Tiril Eckhoff 01:46,6 5 Even Northug 01:52,0 6 Lars Berger 01:54,2

Klasse for alle, uansett rase.

Har du løpsvillig hund, ei solid snor og gode ski (det konkurreres uten pulk på SnøRock), er det enkelt å melde seg på på Snø Rock sin hjemmeside.

SnøRock 2017 med garantert fart, spenning og mye moro  avsluttes med bankett og konsert med STAUT 29. april.

 

Svar på spørsmålet i videoen under på ABAX sin Facebookside før 7. april 2017 kl.15.00.  -Vinn signerte ski fra  Ole Einar Bjørndalen og ABAX

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


2 kommentarer


    1. Om du går inn på Facebook til ABAXas og svarer der, så deltar du i konkurransen.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 + two =