“Fra mørke til lys” på Storedal -med Bjørn Skagestad

Fra Mørke til lys med Bjørn Skagestad

Premieren på «Fra mørke til lys» vil finne sted i et av Norges vakreste uteamfier, på Storedal Kultursenter, 24. august 2017 kl. 19.00. En forestilling som formidler og «fornemmer» livsfilosofen, gründeren, musikeren og mannen Erling Stordahl (1923 -1994).

Fra Nationalteateret

– Vi har nå den store glede av å informere om at det er en av Norges store skuespillere; Bjørn Skagestad, fra Nationaltheatret i Oslo, som skal gi oss opplevelsen av Erling Stordahl, hans liv, tanker og filosofi. Dette da i samspill med nåtidig lyddesign av Jonas Bjerketvedt – og tidligere tiders «stemmer» fra Snorre – og hørespillet, som Erling Stordahl selv forfattet, også kalt «Fra mørke til lys», forteller Ingebjørg Guslund fra Stiftelsen Storedal Kultursenter.

Storedal Kultursenter har et av Norges vakreste uteamfier. Her er det operasanger Trond Gudevold som underholder. Foto Jan Arne Dammen
Storedal Kultursenter har et av Norges vakreste uteamfier. Her er det operasanger Trond Gudevold som underholder. Foto Jan Arne Dammen

Storedal Kultursenter ble skapt for at synshemmede skulle få oppleve naturen, plantene, luktene og lydene. Erling Stordahl ble blind som 13-åring, og dedikerte store deler av sitt voksne liv til å bevise at funksjonshemmingen ikke er et hinder, men en mulighet for livsutfoldelse.

«FRA MØRKE TIL LYS» i amfiet på Storedal Kultursenter.  En varm, var og vakker hyllest til mannen, gründeren, musikeren  og livsfilosofen Erling Stordahl.

Torsdag 24. august PREMIERE kl. 19:00
Fredag 25. august FORESTILLING kl. 19:00
Lørdag 26. august FORESTILLING kl. 19:00
Søndag 27. august FORESTILLING kl. 19:00
Fredag 1. september FORESTILLING kl. 19.00

Etter de fem forestillingene på kultursenteret, kommer forestillinga til Valdres og Beitostølen

Fra Mørke til lys med Bjørn Skagestad
Fra Mørke til lys med Bjørn Skagestad

 

Tekst: Erling Stordahl og Snorre Sturlasson
Skuespiller: Bjørn Skagestad
Regi og bearbeidelse: Karl Erik Solgård
Lyd-design: Jonas Bjerketvedt
Ide: Torill Stokkan og Karl Erik Solgård
Ansvarlig for oppsetningen er Stiftelsen Storedal Kultursenter.

Forestillingen støttes av Sarpsborg kommune, Østfold fylkeskommune, Beitostølen Helsesportsenter, Lions, Østfoldmuseene, Fritt Ord, Arbeiderbevegelsens Kulturnettverk, AOF Østfold, LO, Norges Blindeforbund og Ridderdagene på Storedal.


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

nineteen − twelve =