Finn Kalvik til Valdres 29. juli kl. 17.00

Finn kalvik Beitostølen Valdres Trollrok

Fyller 70 år, feirer 50 år som artist og gir ut sitt første album på 10 år! 2017 er kort oppsummert et spesielt år for den folkekjære visesangeren.

Finn Kalvik spiller svært sjelden på festivaler, men gjør et unntak når han nå legger ut på soloturne i anledning sitt nye album. Ikke nok med det; til Beitostølen og Trollrock tar han også med seg band. Kalvik lover hit-parade når han åpner festivalen på Trollscenen lørdag 29.juli kl 17.00.

Samme dag spiller også The Cranberries, Hellbillies, Jaa9 & OnklP, Dirty Deeds m.fl.

Finn Kalvik platedebuterte i 1969 med viseklassikeren “Finne Meg Sjæl” og i 1971 kom hans første album “Tusenfryd Og Grå Hverdag”. Allerede fra starten viste han seg å være en dyktig tonesetter til diktere som André Bjerke og Inger Hagerup. Samarbeidet med Inger Hagerup ble en hjørnestein i Finn liv. Helt fra “Tusenfryd Og Grå Hverdag” kom ut i 1971, var Finn og Inger knyttet til hverandre i et nært samarbeidet, helt til Inger Hagerups død i 1985.

Albumene “Finn” fra 1972 og “Nøkkelen Ligger Under Matta” fra 1974 etablerte Finn Kalvik som en av Skandinavias ledende visekunstnere. I 1975 kom singelen “Ride Ranke” – Finn’s tankevekkende omsetning av Harry Chapins “Cats In The Cradle”. Resten er, som man sier, historie! “Ride Ranke” er i dag en av flere Kalvik-viser som er en del av pensum i skoleverket. Sommeren 2009 feiret Finn Kalvik 40 år som plateartist.

Finn Kalvik er nå aktuell med albumet “Ingen Vei Hjem” som ble sluppet i forbindelse med Finn’s 70 årsdag 28.april

Første singel fra albumet er “Hubbles Teleskop”, og er nå tilgjengelig på alle streaming-tjenester.

Line-up Trollrock 2017: The Cranberries, Amy Macdonald, Janove, Kvelertak, Cezinando, Greni, Hellbillies, Vazelina Bilopphøggers, Oslo Ess, Jaa9 & OnklP, Hjerteslag, Mads Veslelia, Tiergarten, Elsa & Emilie, Dirty Deeds (flere kommer)

Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

eleven − 1 =