Det dufter himmelskt, bugner voldsomt og gror som aldri før!

Linnea Holmboe, Rimor Orderdalen Tveit. Foto Omar Dajani bugnedne blomster flor

I Døvris-krysset i Skrautvål er et av Valdres aller flotteste blomsterbed. Dugnadsånden lever i beste velgående i den lille bygda, der Ragnhild Kjørli er “planteleder” og Omar Dajani sekretær og håndlanger i “plantelaget”. De og deres blomsterelskende venner har sørget for at den lille betongringen ble fylt med potente stemorblomster fra Gjennestad Hagesenter i Stokke i Vestfold til festdagene i våres (se her), og at de har blitt pleiet og stelt etter alle gartnerfagets skrevne og uskrevne regler i sommer.

Sommeren gått sin gang med sol og litt varme og stemorblomstene har både duftet og blomstret som aldri før . Dermed var det var på tide å bytte ut et par-tre av de hvite plantene. Da var verksmester Titus Overdevest og Tony Olsen på plass med noen litt “forsinka” skaugumbegoniaer. De røde blomstene fra Vestoppland Fengsel, avd.Valdres på Slidreøya, ble “prøve-løslatt”, for videre utvikling i Døvris-krysset. De fikk med seg både litt næring og nok vann ned i den varme jorden før de skal tilbake til fengslet igjen for overvintring der. Jorden i blomsterbedet  er tildekket med ugrashemmende og varme-samlende/sparende folie, etter anvisning fra gartner Anders Nordrum. Inger og Arne Olav Brenna har sørget for at dugnadsgjengen har nok vann å fylle på med, slik at de blomstrende skjønnhetene langs veien i Skrautvål får i seg nok “mat” utover i august i tilfelle det skulle bli tørke ei ukes tid.

På bildet over fra venstre: Linnea Holmboe, Rigmor Orderdalen Tveit og Malin Skaar fikk de flotte røde blomstene i jorden. Fotograf: Omar Dajani.

Skaugumbegoniaene ble bare “prøveløslatt” fra Vestoppland Fengsel avd Valdres, Slidreøya av Titus Overdevest og Tony Olsen. Til høsten skal blomstene inn igjen for videre vekst der til neste år.
Arne Olav Brenna er maskinansvarlig for blomsterbedet og Inger Brenna er design- og fargekonsulent dugnadsfolk av ypperste merke, som bidrar der det trengs i bygda si. Foto Roy Myrland

Ps. De to blomsterpikene Linnea og Malin la ned et par “overraskelser” i bedet. og den som følger med og tar en kikk i høst eller til neste år får se.


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 × 5 =