Frisker opp gamle tak – Takfornying et godt alternativ

Taket er ferdig behandlet og Kent Tommy og Lars Tommy puster ut før de går løs på neste tak.
Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/0/3/langsveien.no/httpd.www/wp-content/plugins/wp-spamshield/wp-spamshield.php on line 1884

36 år er gått siden vi bygde her på Konnerud og det var tid for takfornying. Valget stod mellom å bytte takstein eller renovere taket med maling. Vi valgte det siste alternativet og sparte over 150.000 kroner. Gjennom årens har vi alle malt huset flere ganger, men taket har vi oversett. Den gjengse oppfatningen er at takstein holder seg i over 30 år og da her vi glemt den.

36 år er gått siden husene ble bygd og som bildet viser var det tid for takfornying. Foto Jan Arne Dammen
36 år er gått siden husene ble bygd og som bildet viser var det tid for takfornying. Foto Jan Arne Dammen
Takfornying

– Selv om taksteinen er både mosegrodd og suger til seg vann, kan vi gi steinen et nytt liv. Med takfornying forlenges levetiden på taksteinen med 20 – 25 år og man unngår sprekker og frostsprengning i steinen. Taket får et nytt og penere utseende i tillegg vil snøen skli lettere av taket og det er jo praktisk her på Konnerud, sier Lars Tommy Karlsen i Proff Blikk og Takfornying.

Vi bruker kun produkter fra Gjøco AS, som er Norges nest største produsent og markedsfører av malinger til hus og hjem, sier Lars Tommy Karlsen. Foto Jan Arne Dammen
Vi bruker kun produkter fra Gjøco AS, som er Norges nest største produsent og markedsfører av malinger til hus og hjem, sier Lars Tommy Karlsen. Foto Jan Arne Dammen
Hvordan gjøres dette?

-Vi rengjør taksteinen med høytrykk for å få bort mose, sopp, nedfall og naturlig smuss. Deretter sprøyter vi på med seis, som er en vannavstøtende grunning. Etter dette maler vi steinen med Takdekk, som er en spesialmaling for utvendige tak, forteller Tommy.
Denne behandlingen gjør at taket ser nytt ut og steinen blir slitesterk og glatt samtidig som den blir vannavisende.

Mye av jobben går med til reingjøring.
Mye av jobben går med til reingjøring.
Kan anbefales

Vi på tunet her på Konnerud valgte takfornying fordi vi ble anbefalt dette av venner som hadde fått utført dette. De var fornøyd og takene så pene ut og når vi i tillegg kunne spare om lag 150 000 kroner i forhold til å legge nytt tak, så var valget enkelt for oss. Samtidig med dette byttet de også vindskibord, der dette var nødvendig. Dette ble satt opp ferdig malt og det gamle kjørt bort. Firmaet tar også på seg male- og blikkenslageroppdrag.

Taket er grundig regjort og tørket. Nå males steinen med Takdekk.
Taket er grundig regjort og tørket. Nå males steinen med Takdekk.

Nå har nær sagt alle her fornyet takene sine og det er artig å se hvor fint det har blitt. Den gråe triste overflaten er byttet bort med sort og fin farge, og takene ser nye ut. Dette kan vi anbefale til alle som trenger å fornye takene side.

Ta kontakt med Proff Blikk og Takfornying på Tlf. 983 28 002 eller e-post lariss1788@gmail.com

Les mer om malingsprodusenten Gjøco AS

Som bildet viser er forskjellen stor.
Som bildet viser er forskjellen stor.

Proff Blikk og Takfornying har kontor i Larvik, men har også flere oppdrag i Buskerud. I Drammensområdet har de hatt jobber i lang tid og ryktet sprer seg, slik at de nok også blir å se i tiden fremover.

Taket er ferdig behandlet og Kent Tommy og Lars Tommy puster ut før de går løs på neste tak.
Taket er ferdig behandlet og Kent Tommy og Lars Tommy puster ut før de går løs på neste tak.

Av Jan Arne Dammen


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

three × two =