Fire sikre høsttegn

Skiskyttere fra skrautvål il og Rogne il på trening i valdres skisenter i Skrautvål. Foran fra venstre på bildet over: Vilde Marie Thon Christensen, Eline Gigstad Bergene og Natalie Regine Lien. Bak fra venstre står: Vidar Brenna, Harald Øygard, Maria Brenna, Sigurd Øygard, Marit Øygard, Christian Thon Christensen og Even Svensson. foto roy myrland

Høsttegn har desverre en litt annen klang en vårtegn.

Om våren leites det etter vårtegn og “hint” om at sommeren nærmer seg. Høsten er også ei fin tid, nå rett før det blir kuldegrader, mengder med snø, skispor og skikkelig vinterføre.

Sikre høsttegn er for mange følgende:

1. Flere og bedre treff over gulnende lyng og grass.

-Spreke og unge skiskytter-friskuser som trener både kondisjon og styrke, i blaute myrer og på høsttunge stier, samtidig som det skytes solide skyterserier, i Valdres Skisenter i Skrautvål (bildet over). Disse dyktige ungdommene får nok enda flere og bedre treff når høsten skrider frem og snøen nærmer seg.  Foran fra venstre på bildet over: Vilde Marie Thon Christensen, Eline Gigstad Bergene og Natalie Regine Lien. Bak fra venstre står: Vidar Brenna, Harald Øygard, Maria Brenna, Sigurd Øygard, Marit Øygard, Christian Thon Christensen og Even Svensson.

2. Kikkert på dashbordet.
Kikkerten er gjeternes trofaste venn og folk, som skal samle inn dyr om høsten, kjører ofte med kikkert på dashbordet. Om det er reinsdyr, sau, hest eller storfe som skal leites opp i terrenget, så er kikkerten god god å ha med seg. Kikkerten på dashbordet er som regel lett tilgjengelig for å få oversikten over landskap og dyr i høstbløtt landskap.
3. Brøytestikker på plass.

Høsttegn brøytestikker valdres foto roy myrland

Om det er bambus eller plastikk er det samme.  -Brøytestikkene er høstens “spirer”, som varsler snø og brøytekanter og før det “blinker” refleksstripene varslende: Kjør forsiktig det kan være veldig glatt nå!

4. Beitende sauer, som er blaute i ulla. på innmarksbeite.

Saueflokkene beiter igjen innenfor gjerdene, men nå på grass som har vokst seg langt etter slåtten, samtidig som skodde og yr driver gjennom daler og over fjorder.

Dette er ikke et høsttegn

Skiskytterbørse Harald Øygard foto roy myrland

Dette er ikke et høsttegn, men bærestropp , sikte, pistolgrep med avtrekker og justerbar kolbe på ei skiskytterbørse 22 mm (salong).

Fotos og tekst: Roy Myrland


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

7 − 1 =