Løp og kjøp fredag 8.! Ferske, friske, fine og fenomenalt gode grønnsaker og fargerike blomster!

ærlighetens marked

Innsatte og ansatte i Vestoppland fengsel, avd. Valdres på Slidreøya i Vestre-Slidre, jobber både vår, sommer og høst med grønsaker og blomster som selges på markedsagene på Fagernes. Fredag 8. fra litt utpå formiddagen er det ny markedsdag.

Verksbetjent og gartner Anders Nordrum (i midten på bildet over) på Slidreøya  forteller at den helt unike nepesorten “målselvnepe” er vel verdt å smake på. “Målselvnepa” har sine aner helt tilbake til pomorhandelen med Russland på 1800 tallet (les mere her).

 

Konsulent Anne Knutsen (til venstre) og avd. leder Lene Hansen (til høyre) forteller at været har vært en utfordring  for grønnsaksproduksjonen i fengslet i år, og at det derfor er litt uvisst hvor lenge de har varer til å stille med på markedsdagene. Utenom markedsdagene er det “Ærlighetens marked”, hvor selvbetjeningprinsippet fortsatt fungerer midt i bygdebyen.

Se og hør Anders Nordrum forteller om Mexico sin fargerike nasjonalblomst,  som kan kjøpes på markedet på Fagernes under:

 

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

twenty − nine =