Alle er velkommen inn i skifer-fjellet 15.

skifer valdres valdresmusea kurs rogne noraker

Skifer har vært tatt ut og både brukt og eksportert i mange, mange år. Nå blir stort sett skifer fra Valdres fraktet ut som skifermjøl og brukt som topplag på takshingel. (Se her)

Fredag 15. september blir det mulighet for alle som vil, kan og har mulighet til å bli med på “skifervandring” i skiferbruddet i Rogne i Øystre-Slidre. Det er bygningsvernkonsulent Odd Arne Rudi på Valdresmusea, som sinviterer til vandringen. Det skjer i forbindelse med tekkekurset som skal foregå her: http://www.langsveien.no/tag/noraker-gard/

Følgende invitasjon og pressemelding er sendt ut:

Fredag 15. september startar me på Noraker gard i Aurdal, der me skal legga skifer på taket til basstua der. Kurset går ut helga.

Som før skal me i samband med kurset ha ei vandring i skiferen sitt rike; i “Skiferbergo” i Øystre Slidre. Turen er open for alle som vil vera med. Me møtes ved den tidlegare kontorbygningen til A/S Valdres Skiferbrud fredag kl 18.00. Ta av Riksveg 51 ved Coop Rogne Det vert vandring rundt ved gruvene, me ser på mange av gruveinnslaga og prøver å få med oss litt av stemninga som var her i storheitstida. Så mange som 200 mann jobba her og skiferen vart eksportert til store delar av landet, også til England og elles i Europa. Me tek turen innom kontorbygningen der det er ei fin utstilling som fortel mykje om aktiviteten som var her. Det vert truleg også framsyning av “Skiferfilmen” som er teke opp i gruvene heilt på tampen av produksjonsperioda her


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

eighteen + seven =