Skrautvål, bygda der dugnadsånden ennå lever!

Skrautvål, bygda der dugnadsånden ennå lever!

Når soknerådet i Skrautvål spør bygdafolket om en tjeneste er svaret som oftest ja, -Slik var det også lørdag 16.september.

Av: Rigmor Orderdalen Tveit

Da det skulle felles trær rundt kirkegården i Skrautvål stilte nok folk opp for å få disse forsvarlig ned. Noen dirigerte trafikken, noen lempet kvist og kubber og noen svingte både malerkost og motorsag, men kun en feiret 60. årsdagen sin med dugnadsarbeid.

På bildet over er noen av dugnadsfolket som deltok. Fra venstre: Jostein Halden, Susanne Rosenlund Kleiven, Jan Erik Ranheim,  Sissel Rosenlund og  Imbre Holmen. Bak fra venstre  Gjermund Hagebråten og Terje Rosenlund.

16. september, i jomfruens tegn, i det herrens år 1957, blei Jan Erik Ranheim født! Han gråt litt da, men har stort sett vært hjelpsom, snill, blid, glad og lett å ha med å gjøre siden. Han fikk vel fortjente bursdags-gratulasjoner under dugnaden og mye skryt for trygg og rask kvisting på “jubeldagen”.

Høyt i krankorga  sto Terje Rosenlund med motorsag og kutta bjørk og furu, godt hjulpet  av Jostein Halden som sto med fjernkontroll på krana.

Traktor, lassbærer og kranbil sørget for rask fjerning av kvist. Martin Skrautvol og Gustav Berger kjørte bort kvisten til kompostering

Soknerådet var takknemlige for lånet av lastebil med kran fra Valdres energi.

Nå er det blitt lyst og fint rundt kirken, og soknerådet trenger heller ikke være redde for at høststormen skal felle gamle tre dit de ikke skal. Astrid Nystuen Berger “kosta i vei” og sørget for at døra inn til bårehuset fikk et godt strøk med beis.

Dette er ikke bare den ene dugnaden som soknerådet styrer med for tiden. Det gjenstår litt maling av det nye bårehuset  og noen meter stakitt skal også være på plass   før snøen kommer.

Tidligere fotoserie og artikkel fra friluftskirka i Skrautvål her.

Fotoserie fra dugnaden i Skrautvål følger under

 

Terje Rosenlund trives og er god i høyden.
Jostein Halden med stolpesko for sikker klatring.
“Sagfører” Jan Erik Ranheim løsnet treet fra rota og dermed “tok det av”.

Ei konsert Susanna Rosenlund og en fingernemm Jostein Halden, som kranfører, sørger at “flighten” foregår i riktig fart og treet kommer inn for  “landing”, både trygt og på rett sted.

Skrautvål kyrkje dugnad høsten 2017. Foto: Rigmor Orderdalen Tveit
Skrautvål kyrkje dugnad høsten 2017. Foto: Rigmor Orderdalen Tveit

 

Skrautvål dugnad foto roy myrland langsveien.no


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 − six =