Villt, vakkert, vart og vidunderlig med Mari Boine

Mari Boine og Georg Buljo i Bølgen Kulturhus i Larvik . Foto Roy Myrland/www.langsveien.no

 

 

Mari Boine er på turne sammen med sine helt unike og dyktigere musikere. Det er: Georg Buljo (gitar), Kjetil Dalland (bass), Benjamin Mørk (keyboard) og Aleksander Kostopoulos (trommer).

Bølgen kulturhus foto roy myrland

I Bølgen kulturhus i Larvik leverte de en mektig stor og helt uforglemmelig konsertopplevelse torsdag 21. september.

Mari Boine har som kjent sluppet sin første engelskspråkelige plate nå i år. Flere vidunderlige sanger fra den skiva blei sunget for det lydhøre publikumet i “bakkebyen”.

Mari boine foto roy myrland

-Jeg skal fortsette å synge på samisk også, beroliget hun sitt  publikum. Samtidig som hun presiserte at det var viktig for henne etter fylte 60. å komme seg ut på litt “tynn is” et par ganger i året nå.

Georg Mørk bass mari boine

Som tidligere nevnt, hadde Mari Boine med seg noen av landets aller dyktigste musikere på Bølgens scene.  Med Georg Buljo som sin høyre hånd og Benjamin Mørk (bildet over) til å briljere med sitt geniale bassgitarspill, var “strengerekka” på scenen komplett. Disse gitaristene evner musikkinnlevelse og “strengelek” som få andre.

Aleksander Kostopoulos

Aleksander Kostopoulos fra Bodø var trommeslageren som både “drev” konserten og traff “ryggmargen” til publikum med en voldsom kraft. Med sitt  trommesett og taktforståelse forsterket han Mari Boine sine sanger og budskap opp på et helt nytt nivå! Når så Benjamin Mørk leverte “magisk” keybordspill 0g presist tangentspill, var disse kunstnerene sterkt medvirkenede til at Mari Boine sin konsert like mye blei ei sterk meditativ indre reise for mange.

Stolte “ørnevingelag” og urfolkets sterke og gode følelser, fra norges fineste og “varmeste” landsdel helt i nord, er vel verdt å få med seg både på samisk og engelsk.

Larvik havn foto roy myrland

Med kamera og blokk bak i salen i Bølgen kulturhus, i havnebyen Larvik denne kvelden, var det en mektig opplevelse å høre Mari Boine fortelle og synge.

Tankene kom stadig tilbake om at hennes tekster ikke inneholder hat, vonde ord eller “billige” svar og musikken hennes er som kommet fra evigheten. “Pakka” Mari Boine leverer er så mye mere enn toner og ord, det er som moder jord “snakker”. Mari Boine når inn både på engelsk og samisk. Det er urkraft!

Storsamfunnets brutale håndtering og mangeårige overgrep mot samefolket og deres landområder “vekket” sangfuglen i Mari Boyne. Hun er fortsatt tro mot sitt land og folk og det er verdensklasse i hvordan Mari Boine formidler sitt budskap.

Har du tid, lyst og mulighet til å kjøpe Cd eller gå på konserten? Løp og kjøp og “See the woman”, dette er flotte greier og anbefales på det varmeste!

Nils Peter Fagernes var en av de som fikk oppleve Mari Boine på nært hold i Bølgen Kulturhus.

 

Georg Buljo spiller og korer og en sang han har skrevet var med i konserten. Foto Roy Myrland.Står støtt i flotte sko.

 

Tidligere intervju med Mari Boine etter “Solefallkonserten” på Jaslange i Valdres i 2014 under:

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 + six =