Hardhausene langs veien

HArdhausene Øystein Rudi og Terje Stokkehaugen prsis veidrift valdres foto roy myrland
Hardhausene som holder veinettet i landet vedlike har noe å gjøre i all slags vær og til alle årstider.

Med utsikt til nysnø-dekte tinder i Jotunheimen sørger Øystein Rudi og Terje Stokkehaugen fra “Presis Vegdrift” at grøftene blir rensket opp nå.

-Med mye nedbør rett rundt hjørnet og “høye skuldre” her på grusveien 800 m.o.h., blir mange tonn veigrus spart for avrenning, når veibanen skrår fint ned i grøftene. Vannet renner da av veien og rett i grøfta, slik at det ikke følger hjulsporene og tar med seg masse sin “egen vei”, forteller Øystein Rudi. Terje Stokkehaugen kjører den 10 tonn store gravemaskinen og utfører det pirkete arbeidet med stødig “stikkeføring”.

 

Solfyllte høstdager er “gull”, men om få uker er det barske forhold til alle døgnets tider og med mulig snøstorm(er) og utfordrende høyfjellsveier som venter de to. Hardhausene er med og sørger  for at øst-vest frafikken på E-16 og veifarende på  fylkesveiene i Valdres får optimale forhold utover vinteren.


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 + twelve =