Fotballbane i Valdres til torvtak eller ferdigplen!

Anleggsleder Morten B. Johansen, og leder i BAgn IL Steinar skjerve foto roy myrland

Bagn Il i Sør-Aurdal selger fotballbanen sin bit for bit til torvtak og ferdigplen!

Fra venstre på bildet over: Anleggsleder Morten Bellika. Johansen, torvskjærer Arvid Berg og leder i Bagn IL Steinar Skjerve ved pall med ferdigskåret torv.

Torvtak gresplen ferdigplen torv bagn valdres oslo hytte foto roy myrland

Gressbanen på Fossvang i Bagn har vært arenea for mange durabelige bataljer og finslepne fotball-finesser gjennom årenes løp i Valdres. Nå fjernes gresset og hele anlegget løftes 3-4 meter med fyllmasse fra den nye tunnelen på E 16. Kunstgress skal bli det nye underlaget på banen som skal tåle 200 års flom i Begna som renner rett forbi. Alle bidrar i Bagn. Stabling av torv er en tung jobb og kraftkarene Tor Hening Skjerve, Per Tørris Holde. Morten Bellika Johansen og mannen med “all makt i himmel og på jord på Fossvang”  og leder i Bagn IL Steinar Skjerve

Torvtak gresplen ferdigplen torv bagn valdres oslo hytte foto roy myrland

De driftige og kreative fotballsjelen har nå i høst gjort en fenomenal jobb med å fjerne påler og bygg som har stått rundt i anlegget og nå “ryker” gressmatta også.

Torvtak gresplen ferdigplen torv bagn valdres oslo hytte foto roy myrland

Leder i Bagn IL, Steinar Skjerve, forteller til nettavisa Langsveien.no at de leverer ferdig skåret og stablet torv, med matjord og litt dreneringsgrus, opplastet på bil eller henger.  -Denne torven er mere robust enn vanlig ferdigplen og har med seg hele rotsystemet, slik at den raskt vil etablere seg på ny vokseplass med ekstra vann og næring. TEn torvpall veier ca et tonn og dekker ca 12-15 m2 . Det må solid redskap til for å frakte og laste av dette.

Torvtak gresplen ferdigplen torv bagn valdres oslo hytte foto roy myrland

Pallene med torv kan lagres ute over vinteren, men torvmattene bør legges utover så fort våren kommer. Har du, eller kjenner noen, som har et “prosjekt på gress” i sine planer, er det bare å ta kontakt med Bagn IL her. http://bagn.no/bagn-il/hovedstyre/   

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 × three =