Skal du sende pakker til jul -her er Postens fem viktige tips

Skal du sende pakker til jul -her er Postens fem viktige tips

Det begynner å haste med å sende julegavene om de skal komme fram til julaften. Nå har Posten kommet med fem tips til de av oss som vil sende en stor eller liten gave.

Bruk Postens sporingsapp

Last ned Postens sporingsapp. Da har du full kontroll over alle sendinger som er på vei til deg. Den gir deg gir deg beskjed om hvor alle registrerte pakker er. Den varsler deg når pakken er kommet til hentestedet og minner deg om at du bør plukke opp pakken dersom du er i nærheten av hentestedet. Du kan også bestille hjemkjøring.

Bruk riktig adresse

Mer enn ti prosent av all posten i Norge er feiladressert. Andelen øker i jula på grunn av årlig gjenbruk av gamle adresselister. Sjekk gateadresse og postnummer dersom du er i tvil. Det kan du enkelt gjøre på posten.no. Husk at mange kommuner har innført gateadresser den siste tiden. Feil adresse kan forsinke posten din; i verste fall finner ikke Posten mottakeren.

Det pakker seg til mot jul for Majla Leto i Røa Post i Butikk på Meny Røa i Oslo – slik det gjør på alle andre Post i Butikk og postkontorer rundt i landet. Foto: Birger Morken / Posten
Pakk skikkelig i en god eske

God emballasje hindrer at julepakkene faller ut. Posten håndterer hvert år flere hundre julepakker som er ramlet ut av emballasjen. Legg ved en privat adresselapp på avsender og/eller mottaker også inni pakken, i tilfelle adressekortet faller bort. Ved forhåndsbetaling på nett sparer du minimum 10 prosent per pakke

Send juleposten før 16. desember

Posten oppfordrer alle til å sende juleposten innen 16. desember. Egne frister gjelder for julepost til utlandet. Disse finner du på http://www.posten.no. Beregn ekstra god tid til julepakkene. Postpakker bruker lenger tid på å komme fram (2-5 virkedager).

Hent pakkene dine

Post i Butikk og postkontorer over hele landet flyter over av pakker før jul. Du hjelper hentestedene om du henter pakkene raskt. Samtidig sparer du deg for kø som du vil få om du venter til siste øyeblikk. Hent gjerne pakkene midt på dagen om du har mulighet. Da er trafikken minst.

Pressesjef John Eckhoff, i Posten Norge

– Bruker du noen minutter ekstra på å følge disse rådene, gjør du jobben enklere for alle de som jobber for fullt for at pakkene, brevene og kortene dine skal komme fram, sier pressesjef John Eckhoff, i Posten Norge i en pressemelding.
Alt om juleposten finnes på julesiden til posten.no

Av Jan Arne Dammen


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 − one =