Finn den døde myggen (!) på Staverntegningen og vær med i trekningen av gavekort

Staverntegning Staverntegningen henning johansen meyer
Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/0/3/langsveien.no/httpd.www/wp-content/plugins/wp-spamshield/wp-spamshield.php on line 1884

MENY Stavern og de andre butikkene på Staverntunet har julemarked 16. november. Fra da og fram til nyttårsaften vil det være mulig å prøve å finne den døde myggen bytegner Henning Meyer (1946-2004) har tegnet (!) inn på Staverntegningen (Staverntegningen henger og kan studeres  i MENY butikken eller VITUSapoteket på Staverntunet siste uka før jul og i romjula..

 

Historia bak den døde myggen på Staverntegningen følger under:

 

Stavern ble tegnet med Henning Meyer sin mikroskopiske penn på midten av -80 tallet. Fagernes, Bergen, Røros, Drammen og flere andre steder rakk han også å forevige, før han døde i Spanina i 2004.

Noen få år før den store kunstneren gikk bort hadde undertegnede gleden av å møte Henning Meyer i “norges hyggeligste by”, Trondheim. Møtet skjedde i august 1998 på lekteren til restauranten “Den gode nabo”, som fortsatt ligger fortøyd i Nidelva,   ved broen “Lykkens portal”.

 

Rosenborg spilte mot Club Brugge i Champions Leauge  denne sommer-kvelden og seieret 2-0 på et jublende og fullsatt Lerkendal. Vår samtale på lekteren denne sommerkvelden handlet ikke om fotball,  men om bytegninger. Der og da var fokuset til Henning Johansen Meyer veldig rundt en løs plank i rekkverket på “Lykkens portal, som han ikke hadde registrert da han tegnet broen. Men, etter hvert kom praten inn på Staverntegningen.

Meyer sin detaljnøyaktighet var enorm og han fortalte:

-Du skjønner det at når jeg tegnet Stavern kom det en mygg og satt seg på arket. Fristelsen blei for stor, jeg rettet pekefingeren mot insektet og trykket til. Der og da rett og slett avrettet jeg krypet, men det blei dessverre et merke etter myggen tegningen. Derfor er Stavern den eneste byen i Norge som har en død mygg, som jeg skrev  “død mygg” ved siden av, fortalte Henning Meyer der i Peter Wessel Tordenskiold sin fødeby til undertegnede .

Dermed er utfordringen opplagt til lokalhistorikere og andre som kjenner eller (tror de kjenner) Stavern. Hvor er Henning Meyer sin døde mygg i Stavern.

bytegner bytegning henning meyer stavern

Finner du myggen (om har vært der siden 1985)  før 31.12.17 er du med i trekningen om en gavekurv til 500.- kr. fra MENY Stavern.

Send ditt svar til: thomas.eriksen@meny.no eller si fra i butikken.

Staverntegningen henger og kan studeres  i MENY butikken på Staverntunet siste uka før jul og i romjula.

Christina Aas Bråttum ser daglig Staverntegningen på veggen i VITUS apotek Stavern.

Trym Dyring, Andreas Wangsmo og kjøpmann Thomas Eriksen
Fra venstre: Trym Dyring, Andreas Wangsmo og kjøpmann Thomas Eriksen

“Meny-guttane” skal leite etter død mygg med lupe!

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 × two =