Vilt på ville veier- Vi fikk elg på panseret

Vilt på ville veier- Vi fikk elg på panseret

Over 5 000 elg, hjort og rådyr blir drept i veitrafikken hvert år i Norge. Langsveien har hatt flere reportasjer og advart om viltpåkjørsler og nå stod vi midt oppe i en selv.

Plutselig kom den

Det var mandag ettermiddag langs E 16 elgpåkjørselen skjedde. Det var krysningsspor i veikanten og trafikken gikk i ca. 40 til 50 km/t. Pang! Plutselig var den der, heldigvis gikk det bra med fører av bilen, men elgen måtte møte med livet.
– Lykken var at elgen traff meg i stor bil og ikke den vesle Ford Fokusen som lå foran meg, det kunne blitt mer dramatisk, sier Roy Myrland.

Frontruta ble knust i møte med elgen, som døde av sammenstøtet med bilen. Foto Roy Myrland
God hjelp

Roy forteller at han fikk rask og god hjelp av den lokale viltnemda og at bilen var kjørbar tross knust frontrute og bulka panser.
– Jaktlaga bør prioritere å jakte hjortedyr langs hovedveiene i stedet for langt inne på åsene. E 16 er ikke bygd for så stor trafikk og med hjortedyra som går og beiter langs veien kan dette bli stygt, avslutter han og oppfordrer bilistene til å kjøre forsiktig.

Bilen var kjørbar, men det blir ett opphold på verksted de nærmeste dagene. Foto Roy Myrland
Ring 02800

De fleste dyrene blir bare skadd og flykter til skogs. Ta på deg markeringsvest og sikre ulykkesstedet med nødblink og varseltrekant. Merk stedet der dyret forsvant og ikke følg etter, men ring politiet på 02800 og meld fra. Det blir da sendt kompetente folk, som regel jegere med sporhunder, som finner fram til dyret.

Vilt på ville veier Viltbånd

Elgen døde av sammenstøtet med bobilen til LangsVeien. Foto Roy Myrland

Av Jan Arne Dammen


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 × five =