Kom deg ut-dagen – DNT 150 år

Kom deg ut-dagen - DNT 150 år

Søndag 21. januar fyller Den Norske Turistforening (DNT) 150 år. Det markeres med utebursdager over hele landet! 21. januar 1868 ble Turistforeningen stiftet. Det var Turistforeningens “far”, Thomas Heftye, som samlet et knippe utvalgte på Sarabråten i Østmarka i Oslo og dannet foreningen.

Alle kan bli med

Når Norges største friluftslivsorganisasjon fyller år, er alle velkommen til å bli med på feiringen. Rundt 150 utebursdager landet rundt går av stabelen på Kom deg ut-dagen 21. januar, med totalt 40 000 små og store bursdagsgjester.
– Dette er en feiring av DNTs første 150 år som forening, men vel så mye feirer vi at vi er en turnasjon som elsker friluftsliv. Vi håper så mange som mulig har lyst til å være med på verdens største utebursdag denne dagen, sier styreleder i DNT, Berit Kjøll.

Kom deg ut-dagen

Kom deg ut-dagen er Norges største søndagstur, og gikk for første gang av stabelen i september 2006. Målet med dagen er å gi en smakebit på alt det spennende man kan oppleve i naturen. På Kom deg ut-dagen får man mulighet til å møte andre barnefamilier, leke, lære og teste ut aktiviteter, som skøyting, skigåing og natursti.
De fleste av DNTs 57 medlemsforeninger er klare til feiring med varierte tilbud; bursdagsleker, natursti, bålkos, konkurranser, turer og mye mer.

H.M. Dronning Sonja er æresmedlem av DNT og hun beskriver sitt forhold til friluftsliv som et pusterom i hverdagen og en livsnødvendighet. Her er Dronningen med DNT Drammen og omegn på skogstur. Foto Jan Arne Dammen

Finn ditt lokale arrangement her.

Turbo er Barnas Turlags yndlingsfigur og turvenn, som nå har han fått sin egen sang og dans! Her kan du lære deg den:

Lær deg Turbosangen Skjermdump DNT

TURBOSANGEN

Fra Dronningens tur med DNT Drammen 

Av Jan Arne Dammen

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 × 4 =