Lengender til Valdres! -Eric Brace og Jon Byrd, 27.januar

Lengender til Valdres! -Eric Brace og Jon Byrd, 27.januar

Eric Brace, tidligere Grammy nominert produsent og artist, mest kjent som frontfigur i rootsrock bandet Last Train Home, og countryartisten Jon Byrd kommer til Norge i januar – denne gangen som en duo. Konserten på Beitostølen lørdag 27. januar er en del av en lengre turne, med stopp i Oslo, Bergen, Trondheim og Haugesund.

To ulike artister, med teft for gode låter og historier

Jon Byrd har en av Nashvilles mest særpregede countrystemmer, mens Eric Brace bl.a. ble nominert til en Grammy i 2012 for sitt arbeid (initiativtaker, produsent og artist) på albumet «I love: Tom T Halls Songs of Fox Hollow». Senere har han produsert og gitt ut comeback albumet til soulsanger Jerry Lawson fra The Persuasions, satt opp “folk-operaen” Hangtown Dancehall – og nylig ga han ut en plate på fransk – som en hyllest til sin franske far.

Kritikerroste plater

De siste årene har Eric Brace turnert både USA og Europa sammen med Peter Cooper og Thomm Jutz, og har gitt ut en rekke kritikerroste plater. Han har også markert seg som en sterk produsent og låtskriver, deriblant med hans samarbeid med soulsanger Jerry Lawson og arbeidet med «I Love: Tom T. Halls Songs of Fox Hollow», som i 2012 ga Brace en velfortjent Grammy nominasjon. For tiden er Brace aktuell med trioplaten “Profiles in Courage, Frailty, and Discomfort” og den franskspråklige “Cartes Postales” – en hyllest til hans franske far.

Trofast mot country

Der Brace liker å ha mange baller i lufta, har Jon Byrd vært trofast mot country sjangeren og bandet sitt, Byrd’s Autoparts. Siden debutplata i 2007 har han nå fire plater på samvittigheten. «Dirty Ol’ River» ble sluppet i sommer, og har virkelig satt Byrd på kartet som en stor låtskriver og en av Nashvilles fineste countrysangere.

Turneplan:

26.01 – Dyvekes Vinkjeller, Bergen
27.01 – Bryggerihuset, Beitostølen
28.01 – Huskonsert
30. 01 – Huskonsert
31.01 – Moskus, Trondheim
01.02 – Herr Nilsen, Oslo
03.02 – Haugesund

Følg Bryggerihuset på FB 

Av Jan Arne Dammen


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

fifteen − 2 =