Husstøvmidden døde som fluer i kulda.

Rimet nøkkelhull foto roy myrland
Når nøkkelhullet rimer og fryser igjen og de blå kryper under 20 blå, dør husstøvmidden.

De lever sine liv i nærheten av oss mennesker og storkoser seg med hudrestene vi leger fra oss hver eneste dag. De holder hus i sengetøyet, madrasser eller tepper. Det er avføringen deres som kan gi oss allergiske reaksjoner, men eksponeres de for skikkelig norsk vinter med minus 20 eller mere, så dør de!

Husstøvmidden sengetøy fryserensing bli kvitt foto roy myrland

For å bli kvitt disse dyra er det to ting som gjelder. Enten å vaske sengetøyet (dyner og puter også) i 60 grader eller å bruke kulda for det den er verdt.

“Tørr-rensing” av skinn er også en sikker vinner i vinterkulda. Bruk de iskalde dagene og nettene til å heng ut, eller “bake inn snø i skinnene, men deng snø og rim av av før sengetøy og skinn kommer inn i varmen igjen.

termometer foto roy myrland

Det er er slik at ned til 20 blir de mikrosmå kypene bare bedøvd, men på dager somhar vært i norge den siste uka, der kulda endelig bikker 20 tallet, er døden garantert for krypa om de blir eksponert for de blå i 24 timer.

Usstøvmidd på bildet fra Wikipedia. Skulle du ikke ha slike i sengetøyet er det uansettt helt nydelig å legge seg i kuldelufta sengetøy.
Husstøvmidd på bildet fra Wikipedia. -Skulle du ikke ha slike i sengetøyet er det uansettt helt nydelig å legge seg i kuldelufta sengetøy.

 

Relaterte linker.

http://www.inneklima.com/index.asp?document=156

Les mere på NRK.

https://no.wikipedia.org/wiki/Husst%C3%B8vmidd


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 × 3 =