Thank you Drammen – skisprinten en folkefest

Thank you Drammen - skisprinten  en folkefest

Det var 14. gangen FIS World Cup Sprint Drammen ble arrangert rundt Bragernes Torg og Bragernes kirke. Stemningen var stor rundt den 1250 meter lange klassiske løypa. Publikumsmagnet nummer en, Johannes Høsflot Klæbo vant løpet foran Eirik Brandsdal og russiske Aleksander Bolsjunov.

Maikens fjerde

I dameklassen var det Maiken Caspersen Falla som stakk av med seieren foran svenske Stina Nilsson og Jessica Diggins fra USA. Dette var Maikens fjerde seier i Drammen og er den som har vunnet skisprinten her flest ganger.

Takk Drammen

Etter løpet hyllet Klæbo, Bransdal og Bolsjunov Drammens-publikummet med en æresrunde. Også de andre løperne kom i mål og fullroste arrangementet og ikke minst publikum.
– Thank you Drammen, sa en blid Italiensk Frederico Pellegrino som endte på niende plass.

Skikongen

Rundt Klæbo var det nærmest kaotisk, men han tok seg god tid til autografskriving og selfier. Morfar Kåre Høsflot observerte på avstand og kunne fortelle at det var akkurat slik i Lahti også.
– Det var fantastisk morsomt å gå her i Drammen og stemningen rundt hele løypa motiverte meg, sa Johannes. Nå venter en fem mil i Kollen, før jeg tar en etterlengtet ferie, sa den olympiske gullvinneren før han fortsatte med autografskriving.

I pausen var det SIF duell mellom Alexander Aas, Peter Kovacs og Lille Blå og dansere fra Attic Dancers holdt stemningen oppe.

Attic Dancers under World Cup Drammen 2018
Helseberedskapen under World Cupen sørget ambulansetjenesten ved Vestre Vike HF for.
World Cup Drammen 2018
World Cup Drammen
Mr. Skigal Vidar Kvam Aksnes og «morfar» Kåre Høsflot i World Cup Drammen 2018
Mr. Langrenn Per Nymoen og Vidar Kvam Aksnes koste seg på World Cup 2018
Det er ikke bare på skøytebanen det vannes. Det gjorde de også under World Cup Drammen 2018
Litt kluss med kamera kan skje den beste. Det ordnet seg fort for NRK under World Cup Drammen 2018