Heimevernet i Valdres trener på natoplank i kulda

Soldater skiløpere Heimevernet Valdres HV område Kapt. Tom Nybråten og KApt. Gjermund Dokken. Foto Roy Myrland

Heimevernetbe består hovedsakelig av personell som er overført etter 12 månder førstegangstjeneste og de bor og jobber stort sett  i området de eventuelt skal bidra i. Soldatene trenes for å fungere i kulde og snø, så vel som på “sommerføre”.  Mannskapene er klare for både militær og sivil innsats på kort varsel, de er lokalkjente og de “har et liv” også utenfor forsvaret.

Omådesjef Kapt. Tom Nybråten (til venstre på bildet over) og  operasjonsoffiser Kapt. Gjermund Dokken, tjenestegjør  i Valdres HV-område, som er en del av Opplandske heimevernsdistrikt 05 (les mere om det her). 

Valdres HV-område består mannskaper fra alle de 6 Valdres-kommunene og de trener denne uken skiferdighet oppe på åsen i Skrautvål. Kulda biter godt i Valdres skisenter nå, men for trente og solide valdriser er ikke det noen utfordring. De kan både kle seg og “te seg” en vinternatt eller to  i Valdres HV-område!

NAtoplanker forsvaret ski Valdres hv-omrpde Foto roy myrland

Heimevernet sine soldater har solide “natolpanker” og treskia gjør fortsatt nytta si i både løyer og løssnø.

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

nineteen + two =