MONTEBELLORITTET 2018 ER AVLYST

MONTEBELLORITTET 2018 ER AVLYST
Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/0/3/langsveien.no/httpd.www/wp-content/plugins/wp-spamshield/wp-spamshield.php on line 1884

Montebellorittet som har vært arrangert i sin nåværende form siden 2000, blir i år avlyst. Rittet har vært et samarbeidsprosjekt med Sande Sportsklubb og Konnerud IL med start i Sande og med mål på Konnerud skistadion.

Trakk seg

– Etter fjorårets ritt besluttet Konnerud IL å trekke seg ut av arrangementet, og vi hadde et håp om at vi kunne klare å arrangere årets ritt med kun dugnadshjelp fra vår egen klubb, sier rittleder av fjorårets Montebelloritt og leder av arrangøren skigruppa i Sande Sportsklubb Hans Jørgen Evensen.

Det er fra 2018 innført nye regler fra myndighetene der alle vakter må ta kurs for å kunne stå trafikkvakt i traseene. Foto Jan Arne Dammen
Nye regler

Det er fra 2018 innført nye regler fra myndighetene der alle vakter må ta kurs for å kunne stå trafikkvakt i traseene. Montebellorittet, spesielt på Konnerudsiden, har behov for mange vakter.
– Vi makter ikke å fylle myndighetenes krav med en helt ny organisasjon på Konnerudsiden. Da ble dessverre avgjørelsen om avlysning relativ enkel sier Evensen.

Ser på alternativer

Arrangøren takker alle deltakere og ikke minst den enorme gjengen av frivillige dugnadsfolk som har gjort Montebellorittet til en solid vårklassiker blant terrengsyklistene, og beklager at de ikke har annet valg enn å avlyse årets ritt. De er i en prosess for å se på muligheten med et enklere arrangement som ikke involverer noe særlig sykling på kommunale og fylkeskommunale veier med start og mål på Montebello arena sammen med sykkelgruppa i Sande Sportsklubb.

Montebellorittet 2018 er avlyst. Dette bildet er fra 2017. Foto Jan Arne Dammen

– Det er fortsatt over 1,5 meter med snø på Vestskauen, og vi er heller ikke sikre på at snøen forsvinner fram til 17. mai. Derfor er heller ikke dette et alternativ for å gjennomføre årets ritt avslutter Evensen.

Får tilbakebetalt

Alle som har meldt seg på vil få refundert 100% av det de har betalt. Deltagerne det gjelder bes sende navn og kontonummer til post@montebellorittet.no innen 4. april.

Mer info på Montebellorittet
Av Jan Arne Dammen


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

eighteen + ten =