To gode naboer og to stk. “Buster”.

Sander Goflebakke Lyseng, Martin M. Skrautvol, Buster Volvo, Skrautvål, Rogne, Nord Aurdal, Øystre Slidre, foto roy myrland
De bor i hver si bygd, men har gruelig mye moro sammen. De to er også jevngamle, de har mange av de samme interressene og er både fingernemme og smarte!
 Sander Goflebakke Lyseng (til venstre på bildet) og Martin M. Skrautvol (til høyre på bildet) er to dyktige unge Valdriser. Den ene har akkurat fylt 16 og den andre fyller år om litt.
Det er i Skrautvål i Nord-Aurdal og Rogne i Øystre Slidrede de to bor og har solide læremestere.  Guttene har vært nyskjerrige, lærevillige og fulgt nøye med på hva som har skjedd rundt dem opp gjennom barndom- og ungdomstiden. Iveren deres har ikke gått utover tåmodighet og nøyaktighet. Det gir resultater og tross ung alder håndterer de både tung material og knivskarp redskap på lik linje voksne (Se her).
  “EDB og data”, fjøsstell, musikk, idrett, lafting og mekanisk arbeid er også noe av det de to fått god opplæring og mye erfaring i. Alt dette medfører lange og travle for de to ungdomsskoleelevne, som også trives foran skjermen og med “tasting”, om det blir tid til overs.
Får “liv” i buster.
De to kameratene har flere “prosjekter” på gang nå, men viktigst akkurat denne uka var å få liv i “Buster”! Det har seg slik at det havnet et par gamle og “slitne” “Volvo Buster 320” traktorer i tunet i løpet av vinteren. Heldigvis var det slik at det som var ødelagt på den ene, fungerte på den andre. Dermed blei det et par kvelder med skruing for Sander og Martin, som har “svart belte” i moped og traktormekking! -Dieselpumper er til for å byttes når de ikke fungerer, forklarte de to.
Og slik ble det! Nå starter og går den gamle “svensketraktoren”  og er igjen klar for å bidra i våronna i bygda.
-De to blir til en, forklarer Sander Goflebakke Lyseng.
-De to blir til en, forklarer Sander Goflebakke Lyseng,
D
Dieselpumpe

 

Det meste lar seg reparere med "WD 40" og armeringsjern!

Det er mye redskap som hadde stått stille om det ikke var for “WD-40” og armeringsjern!

“Learing by doing”! Hvem som skrur og hvem som holder er ikke helt enkelt å holde oversikten på, men de fikk det til og enige var de!

Instrumentpanel
Fra den gang da
“Buster 320” er riktig betegnelse og traktortypen ble produsert i perioden 1961-64. Wikipedia skriver: Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bolinder-Munktell BM 35, produsert 1952-1959
AB Bolinder-Munktell (ofte forkortet BM) er en tidligere svensk traktor- og maskinprodusent som ble grunnlagt i 1932 i Eskilstuna ved en sammenslåing av J & C G Bolinders Mekaniska Verkstads AB og Munktells Mekaniska Verkstads AB. I 1950 ble Bolinder-Munktell kjøpt av Volvo. Volvo endret merkenavnet til BM-Volvo mot slutten av 1950-tallet og Volvo BM i 1972. Firmanavnet ble endret til Volvo BM AB i 1973, VME Group i 1985 og Volvo Construction Equipment i 1995.

Videoen til Odd Arne Rudi under, er fra laftekurset på Skiferplassen på Fagernes der guttene deltok.

Stor aktivitet på Skiferplassen på Fagernes denne veka med laftekurs og arbeid på mange hus. Særleg stas er det at to unggutar frå ungdomsskulane i Nord -Aurdal og Øystre Slidre er med i ledige stunder.Me treng gode handverkarar også i framtida, desse to kan absolutt bli av dei!

Slået op af Odd Arne Rudi i 9. maj 2017

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

fifteen + 18 =