“Trollelgen” til Skrautvål i Valdres.

"Trollelgen" til Skrautvål i Valdres.
Mållprisvinner og filmskaper Kalle Fürst kommer med “Trollelgen”  til Skrautvål og Døvre gamle skule søndag 29. april kl. 19.30.
Den legendariske NRK mannen, som også er deltidsinnbygger på Kruk i Nord Aurdal, har med seg sin redigerte og målprisbelønte versjonen av stumfilmen “Trollelgen” fra 1927. Før filmen vises, vil det bli et par gode historier og litt om om hvordan arbeidet med den historiske filmen fra 1927 var.
Den opprinnelige filmen “Trollelgen” var stumfilm inspirert av bøkene “Trollelgen” og “Skoggangsmann” av Mikkjel Fønhus. I Kalle Fürst sin versjon. som blir vist i Døvre gamle skule, er det skuespiller Cato Skimten Storengen som leser kommentarer på Valdresdialket. STAUT sin spesiallagde musikk er tonefølge i filmen.
Det er gratis for alle, fra både bygd og by, å komme og se og høre Kalle Fürst sin utgave av stumfilmen “Trollelgen”, med både ord og toner, i Døvre gamle skule 29. april kl. 19.30.
Det blir både  kaffe og åresalg, og om nødvendig lunk i ovnen, i den gamle og unike skolebygningen denne kvelden.
Velkommen!
Arrangører er Skrautvål Grendelag og nettavisa www.langsveien.no.
Både “Gaupa” og “Uværet” er med på lerretet og lyden av elglosen til “Bjønn” får også publikum forklaringen på av Kalle Fürst!

Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

thirteen − seven =