Kulturprisforslag og 1. mai-tur.

Anne Reidun Tvenge mopedløp Valdres Foto Roy myrland 1. mai-tur

Valdreskultur på sitt aller, aller beste!

Mopedene har siden midten av forrige århundre vært til stor nytte i Valdres og andre steder. Gamle hus, verktøy, instrumenter og transportmidler blir fort til “kultur” etter noen år. Mopedene med saftig blå røyk og ilter knatring, er kultur det også.

Orføreren i Øystre-Slidre og kultursjef, er lenket til under. Det for at herved å foreslå “Skrævarokken mopedlaug” ved Steinar Gullaksen​, Erik Gullaksen og Erik Rudi til neste kulturpris for sin innsats for å utvikle og holde mopedkulturen vedlike i fjellbygda!

Mopedløpet “Volbufjorden rundt” tiltrakk seg også en del tilskuere og “foresatte” i tun og på plasser langs løypa. Videoen i bunn av denne artikkelen blir nok ikke mest sett, men viser alle to og tre-hjulingene som var med i snøværet. Litt intervjuer og småprat er det også i innslaget.

På bildet over er det Anne Reidun Tvenge som gjør seg klar for den tradisjonsrike kjøreturen. -Det er kun en gang i året jeg lufter mopeden. Det skjer 1. mai og i “Volbufjroden rundt”. Vanligvis har jeg ullkåpa på, men i år blir det litt for vått. Veska, derimot er med som i tidligere år, forteller rett før starten går.

Vidar Heggenes med strøken moped. -Ny sal og litt til gjør sitt til at dette blir en helt topp tur, sa han før start.
Ola Næss har skrudd mye moped og i dag var denne hel.

Steinar Lyseng og resten av VYRK serverte lokalmat av beste sort til de veifarende.

Brage, Nora og Vetle har tidlig lært hva dugnad er! Plastpinnene etter en defekt feiemaskin ligger tett i tett langs rv. 51 i deler av Øystre-Slidre nå og de unge brukte ventetiden, til alle mopedistene hadde passert, til å rydde opp.
Magne Stokkebryn (stående) fulgte mopedløpet, som teknisk ansvarlig for videoproduksjonen.
Kjentfolk ! Anny Myrland og Vidar Heggenes vokste begge opp på Nanset i Larvik. I mopedløpet kjørte Anny følgebil for sin sønn.
I lagerhallen til VYRK var det både tørt og varmt. Ørjan Goflebakke Lyseng, Martin M. Skrautvol, Sander Goflebakke Lyseng, Magnus Olav Goflebakke og Ola Næss storkosa seg på “sittebenken” etter maten.
Årets yngste deltager i “Volbufjorden rundt” må stå fo å kjøre og hadde hjelpesjåfør!”Volvo-felt’n” fra nitten-pilogbue gikk som ei klokke og er daglig å se i “Vølbu”
Magne Myreng og Hallgeir Hovi i solid mopedprat. Foto Roy Myrland

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

five + seven =