Velkommen til handel eller en hageprat. -Sterke, sykdomsfrie og rimelige planter fra fengselet selges på Fagernes.

Jan Arne Sebuødegården, Anne Knutsen og Anders Nordrum fra fengselet på Slidreøya i Valdres. Foto Roy Myrland

Fengselet på Slidreøya i Vestre-Slidre produserer tusenvis av planter hvert år. De innsatte der, sammen med gartner Anders Nordrum og andre ansatte har i flere måneder nå stelt og passet på årets “små grønne”.

Salget i gang lørdager 10.00-15.00 på Fagernes.

På bildet over er salgsteamet med ansatte og tidligere ansatt fra Vest-Oppland fengsel avd. Slidreøya. Fra venstre: Jan Arne Sebuødegården, Anne Knutsen og Anders Nordrum

For hageelskere og andre hobbygartnere er nå endelig tiden kommet for å handle på “Ærlighetens marked”! I og rundt den lille melkerampa bak Husfliden på Fagernes bugner det hver lørdag.  Mellom kl.10.00 og 15.00 er fagfolk og planter på plass om du har tid, lyst og mulighet.

Jan Arne Sebuødegården er tidligere ansatt på Slidreøya, men stiller fortsatt opp som “torg-kremar”. Han bidrar og hjelper til med sin solide håndbårne kunskap, i  “vårens vakreste eventyr”, til kunder fra fjern og nær. Anne Knutsen jobber i administrasjonen på Slidreøya og har fulgt både stemorsblomster og de andre nytte og prydvekstene siden kuldegradene herjet og snøen lå dyp. Hun er mektig stolt av både kvaliteten på og utvalget av planter nå.

Gartner på Slidreøya er Anders Nordrum. Han er en legende innen garntner og småskalaproduksjonsmiljøet i landet og hans råd og tips kan du få, uten å måtte sone! Les bloggen hans her: https://www.datsja.no/ 

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 + 20 =