I flokk og følge på kreative besøk i sommerenga i ville, vakre og varierte Valdres.

Blomsterenga i Valdres med Ranheimsbygda natur barnehage sommerenga. Foto roy myrland
Kreative og glade unger i sommerenga.

I Ranheim naturbarnehage er unger og ansattte utendørs hver eneste dag hele året. Når kulda biter som hardest har de en lavu de kan trekke inn i, men de dagene er glemt nå! Bugnende sommerenger med blomster i alle farger frister og gleder de små disse forsommerdagene. Gleden og kreativiteten får endelig  fritt spillerom med ordentelige blomsterenger i nærområdet til naturbarnehagen ca. 600 m.o.h. De små fingrene plukker og  komponerer blomsterbuketter med stor glede og skikkeleig innsats når sola skinner.

Iver og ask Ranheimsbygda naturbarnehage foto roy myrland

“Blomster Finn” og andre “blomster-sjeler” hadde hatt litt og hvert å lære av disse ungene.  Noen buketter blir satt sammen etter farger, andre etter arter og noen med kontraster, som tema. Iver og Ask (bildet over) gikk for at det bugnet skikkelig  når de kreerte sitt “sommerminne” 6. juni 2018.

Marianne Bøe Larsen, Mona Hogstad og Anneli Sælid koste seg i sommervarmen de også. De fikk ikke fullrost ungene, som bar ryggsekkene sjøl og oppførte seg eksemplarisk på tur langs veien både til og fra det “hemmelige” blomstereldoradoet i ville, vakre og varierte Valdres!

På hjemmesiden til naturbarnehagen står bl. a. følgende:

Om oss

Ranheim naturbarnehage har en visjon om å drive en barnehage som vektlegger uteliv på barnas premisser. Gjennom omsorg, lek og læring i naturen ønsker vi å gi barna en sunn og trygg oppvekst med vekt på naturglede, medvirkning, fysisk aktivitet og helse. Vi holder til i Ranheim og Garli grendehus der vi har sol hele året og stort skogsareal tilgjengelig rett utenfor døra.

Barnehagen er organisert som et andelslag og skal drives pÃ¥ ideell basis uten kommersielt formå. Eventuelle overskudd i andelslaget skal føres tilbake til barnehagen. Virksomheten skal drives i samsvar med de til enhver tid gjeldende lover og forskrifter for barnehagevirksomhet.

Det er 2 avdelinger i barnehagen, 0-3 år og 3-6 år.

I en naturbarnehage er vi mye ute. Utvikling av motorikk gjennom allsidig lek, opplevelser og læring i naturen blir vesentlig. Vi skal mye på tur, både til skogsområder, gårder, lavvo og andre steder. Vi har også stort inneareal som vi kan benytte.

 

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

six + eleven =