Blomsterbed til sinnets glede og sjelens fryd!

Blomsterbed til sinnets glede og sjelens fryd!

Neida, det har ikke “tatt helt av” med blomsterbed og planter her på Langsveien.no. Men, det er mye engasjenment og stor iver rundt temaet nå. Beplantningen i blomsterbedet i “Døvriskrysset” er temaet i denne artikkelen.

Fra venstre på bildet over er noen av  gledessprederne og gartnerene i Skrautvål etter endt beplantning: Ørjan (på fanget), Omar Dajani, Berit Dajani, Jørn Bjernknesli, Vigdis Østgård, Bak fra venstre: Roy Myrland og Ragnhild Kapen.

Gjennom flere år har den lille betongringen blitt fylt med blomster og stelt av engasjerte “blomstersjeler”, som ønsker å bidra med farger, positivitet og glede til alle som kommer til bygda fra Fagernes.

De siste årene har det vært to utplantinger med blomster her. Først stemor og vårblomster til 17. mai og så en sommerplanting i juni,. Det har vært Gjennestad hagesenter i Stokke og Geir Mellingen der, som har bidratt med mesteparten av plantene. I år vil bedet foruten å “skinne” med flotte farger, forhåpentligvis også dufte nydelig og etterhvert utfordre de forbipaserende sin botanikk-kunskap og den vanlige  “blomsterbedstandarden”. Det er “Liv Inger”-roser, som forhåpnetligvis skal skinne med  sin vare rosa farge og dufte vidunderlig

Målet er at bedet skal bli frodig utover sommer/høst og inneholde et par “nye” inntrykk. Muligens vil det også se litt “coolt”ut, når snøen laver og kulda biter utpå høsten engang også!

Dugnad Blomsterbed Døvre

Omar Dajani (til venstre på bildet) har vært primus ildsjel for beplantningen i flere år. Næremste nabo og “slottekar” rundt bedet er Torgeir Øien (i midten på bildet over). Vigdis Østgård (til høyre på bildet over) har solid kunskap og erfaring med stauder og sommerplanter. Hun sørget for solid rotfeste og forhåpentlig god og velduftende rosevekst. Rigmor Odreddalen Tveit, Ragnhild Kjørli  og Jostein Skaar er også ivrige bidragsytere til bedet.

Legging av vannslange, fra “skjult” vannkilde, krever litt fin-tenking og solid stakefjær! Foto: Roy Myrland

Det er Arne Olav og Vidar Brenna, som har sørget for at det blir dryppvanning i bedet. Omar Dajani forteller til nettavisa Langsveien.no at han  både er takknemlig og glad f0r alle som setter av tid til blomsterstellet i Døvriskrysset i Skrautvål. –Det er mange som fortjener takk og som har bidratt med tid, utstyr og planter. Vi  håper så mange som mulig tar seg “to minutter” og stopper opp for å se og lukte på bedet utover sommeren, avslutter han.

 

Setter du pris på Langsveien.no? -Støtt nettsiden ved å bidra via lenkene under

  Mye tid og ressurser går med på å holde hjulene spinnende, og vi setter stor pris på leserne våre! Hvis du ønsker å bidra til å holde oss gående (langs veien, hehe), så er vi takknemlige om du donerer en liten slant eller to. Velg hvilken framgangsmåte du foretrekker her:     Klikk HER for å vise nummeret du kan vippse donasjonen til.    Manuell donasjon   Hvis du … Fortsett å leseSetter du pris på Langsveien.no? -Støtt nettsiden ved å bidra via lenkene under


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

nineteen − 5 =